Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ????



''Επιδρομή'' στην Ομογένεια για να μαζέψει χρήμα το διεφθαρμένο Κράτος της Ελλάδας;
Ως σανίδα σωτηρίας βλέπει τους Έλληνες της ομογένειας ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σε περίπτωση που η Τρόικα σταματήσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ προβλέπει πως εάν η «κάνουλα» χρηματοδότησης από την Τρόικα, κλείσει, τότε θα μπορούσε να απευθυνθεί στους Έλληνες της Αμερικής και της Αυστραλίας προκειμένου να αντληθούν ορισμένα αλλά και απαραίτητα κεφάλαια, τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν την Ελλάδα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Πάντως, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν θεωρούν πως από την πηγή αυτή θα μπορούσαν να αντληθούν περισσότερα από 300 εκ. ευρώ με πλήρη κινητοποίηση των ομογενειακών δυνάμεων.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε υποστηρίξει με θέρμη το Ομόλογο της Διασποράς. Ωστόσο μετά από 15 μήνες όταν και είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την έκδοση των ομολόγων αυτών, δεν υπάρχει καμμία έξέλιξη καθώς το κλίμα και στις δύο άκρες του Ατλαντικού είναι απρόσφορο.
Το σχέδιο αυτό στην αρχή προέβλεπε να εκδοθούν Ομόλογα της Διασποράς στις ΗΠΑ και εν συνεχεία στην Αυστραλία. Ωστόσο, η επιδείνωση των δημοσιονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, αλλά και το ευμετάβλητο διεθνές κλίμα στην αγορά ομολόγων ανέτρεψαν τα σχέδια αυτά.
Θα πρέπει μάλιστα να τονισθεί πως το Δημόσιο έχει βγει χαμένο από την εν λόγω ματαίωση, καθώς είχε προκαταβάλει στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) 197.000 δολάρια προκειμένου να του παρασχεθεί το δικαίωμα να προβεί στην διάθεσή ομολόγων σε Αμερικανούς επενδυτές και ιδιαίτερα μικροεπενδυτές.
kalami.net
Αναδηοσίευση απο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου