Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Μέσα στον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης των τελευταίων ημερών, πρόεκυψε και ο ισχυρισμός συγκεκριμένων στελεχών της ΔΗΜΑΡ ότι για λίγους ψήφους η ΔΗΜΑΡ έχασε την έδρα στο νομό Κυκλάδων.!!!
Προς ενημέρωση των Κυκλαδιτών διευκρινίζουμε ότι, οι έδρες στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια των Κυκλάδων, καταλαμβάνονται με τα σημερινά δεδομένα από τα πρώτα τρία σε εκλογική δύναμη κόμματα στο επίπεδο του νομού.

Με βάση τον εκλογικό νόμο η κατανομή στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες γίνεται με απλή αναλογική και δεν υπάρχει καμιά μεταφορά υπολοίπων από άλλη εκλογική περιφέρεια.
Αυτό σημαίνει ότι η ΔΗΜΑΡ που κατετάγη πέμπτο κόμμα στις Κυκλάδες, ουδεμία πιθανότητα είχε να καταλάβει μια εκ των τριών εδρών του νομού. Η απόσταση που την χωρίζει από την κατάκτηση της τρίτης έδρας δεν είναι μερικές δεκάδες ψήφοι αλλά 3.157 ψήφοι ακριβώς.
Είναι απόλυτα θεμιτό για κόμματα και υποψηφίους να διεκδικούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, είναι όμως πολιτικά απαράδεκτο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να παραπληροφορούν τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου