Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

 ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ
Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ?

Αρκετά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προβληθούν ως συνεκθέτες της στο μισθωμένο από τον ΕΟΤ περίπτερο της Περιφέρειας. Η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Μόσχα ήταν η συνέχεια των δράσεων προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης Ρώσων Τουριστών, μετά και από το Ελληνο-Ρωσικό Επενδυτικό Συνέδριο στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του 2011, αλλά και την επιτυχή παρουσία της Περιφέρειας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση INWETEX-CIS στην Αγία Πετρούπολη τον Οκτώβριο του 2011.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μαζί με τους δήμους που συμμετείχαν στο τουριστικό περίπτερο της, τους τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών αλλά και τους διερμηνείς που συνέδραμαν, αποτέλεσαν μια δυνατή ομάδα εκπροσώπησης για την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στη ρωσική αγορά.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία αναμένεται να αυξηθεί σε ποσοστό 20% έως 30% εάν δεν υπάρξει πρόβλημα με τις βίζες.
Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα ενισχύεται και από το γεγονός ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις απελευθερώνεται το καθεστώς χορηγήσεων βίζας, που αποτελούσε εμπόδιο στις προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών από τη συγκεκριμένη αγορά. 
Απο Naxos Now.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου