Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Δέσμευση Νίκου Ράπτη: Καμία κατάργηση, καμία συγχώνευση σχολείου στη Νάξο και σε όλες τις Κυκλάδες – Ακούστε τις δηλώσεις του

Συνέντευξη στην Ραδιοφωνία Κυκλάδων και στους δημοσιογράφους Πόπη Αλιμπέρτη και Μάριο Βουτσίνο παρεχώρησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Νικόλαος Ράπτης.
Ο κ. Ράπτης διέψευσε κατηγορηματικά την φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων στην Νάξο. Η φημολογία αυτή αναπαράχθηκε και κατά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου (δείτε περισσότερα εδώ) με θέμα: «Λήψη απόφασης επί του θέματος μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-2013».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ν. Αιγαίου ανέφερε ότι οι προτάσεις της κ. Ειρήνης Βλαστάρη έγιναν στα πλαίσια των ετήσιων αναβαθμίσεων ή υποβαθμίσεων των σχολικών μονάδων, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν εκεί. Για παράδειγμα, είπε ότι προτείνεται η υποβάθμιση του 8θέσιου 1ου Δημοτικού σχολείου της Χώρας σε 7θέσιο, όταν σήμερα λειτουργεί ως 6θέσιο και η δυναμικότητά του είναι για 6θέσιο σχολείο. Για τα δημοτικά της Δονούσας και της Σχοινούσας ανέφερε ότι η κείμενη νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να είναι μονοθέσια αλλά η υπηρεσία έχει για να νησιά αυτά διαφορετική αντιμετώπιση.

Στην συνέχεια εξέφρασε την προσωπική του άποψη και την άποψη της Πανελλήνιας Διδασκαλικής Ομοσπονδίας περί κατάργησης των μονοθέσιων σχολείων όπου αυτό είναι δυνατόν. «Στην Νάξο υπάρχουν 8 μονοθέσια σχολεία», είπε και απεύθυνε έκκληση στους γονείς των μαθητών, καθώς είναι προς όφελος των παιδιών, των εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, να απαιτήσουν από τον Δήμο να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες μεταφοράς και τέτοιες υποδομές ώστε να φιλοξενηθούν τα παιδιά σε μεγάλες σχολικές μονάδες.

Μάλιστα, παρότρυνε τον νέο σχολικό σύμβουλο να πάρει πρωτοβουλίες και να ξεκινήσει ένας κοινωνικός διάλογος ώστε να αλλάξει ο σχολικός χάρτης στην Νάξο.

Δεσμεύτηκε ότι καμία συγχώνευση και καμία κατάργηση δεν θα γίνει τόσο στην Νάξο όσο και στις Κυκλάδες. Αντίθετα, επεσήμανε ότι υπήρξε αναβάθμιση καθώς λειτούργησε και το δεύτερο ΚΕΔΔΥ των Κυκλάδων στην Νάξο.

Τέλος, για το θέμα της κατάργησης του εξεταστικού κέντρου του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας από την Νάξο, ανέφερε ότι φέτος δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στο ανακοινωμένο πρόγραμμα των εξετάσεων και ότι είναι προφανές ότι η κατάργηση έγινε για εξοικονόμηση πόρων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου