Οι κυριότερες αλλαγές προβλέπουν τα εξής :
-Δίνεται η δυνατότητα στους φούρνους να έχουν τραπεζάκια εξυπηρέτησης των πελατών τους με προϊόντα αρτοποιίας και πρόχειρα γεύματα (σάντουιτς). Επαναλαμβάνεται επίσης η ρύθμιση για υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού.
-Θεσπίζεται υποχρέωση τήρησης Βιβλίου Ιχνηλασιμότητας οπωροκηπευτικών για την προστασία των καταναλωτών.
-Παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης ετικέτας στα ελληνικά για την άρση της δέσμευσης προϊόντων που δεν είχαν τις απαιτούμενες επισημάνσεις.
-Στα προϊόντα από δέρμα δίνεται η δυνατότητα χρήσης εικονογραμμάτων όπως στα υποδήματα αντί των όρων «ΔΕΡΜΑ» και «ΠΛΑΣΤΙΚΟ» με την προϋπόθεση ταυτόχρονης υποχρέωσης για ανάρτηση πίνακα εντός του καταστήματος που να εξηγεί τα σύμβολα.
-Κοινόχρηστα: οι ένοικοι δικαιούνται να ζητούν με δαπάνες τους αντίγραφα των παραστατικών δαπανών. Επίσης οι επαγγελματίες διαχειριστές αναρτούν φωτοαντίγραφα παραστατικών δαπανών σε πίνακα ανακοινώσεων με διαφανή πρόσοψη και ασφαλισμένο.
-Διαγράφηκε η υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκατακόγους βάρους ή ποσότητας στις μερίδες των εστιατορίων.
-Προβλέπονται ρυθμίσεις για τη σφράγιση, έλεγχο κλπ των αντλούν καυσίμων.
- Τίθενται ανώτατα όρια στο βάρος του χαρτιού, σακούλες κλπ. που χρησιμοποιείται κατά την διάθεση στο καταναλωτικό κοινό ειδών με μικτοβαρή ζύγιση παρουσία του πελάτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.