Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

 Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής αποχετευτικού αγωγού Κοινοτήτων Σαγκρίου - Βίβλου

 Ένα ακόμα μεγάλο έργο υποδομής, που θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων και στην περιβαλλοντική προστασία της περιοχής, ξεκινά με τη νέα χρονιά να υλοποιείται στους οικισμούς Σαγκρίου και Βίβλου, καθώς υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού των δύο Κοινοτήτων.

 Σύμφωνα με τη μελέτη που θεωρήθηκε και εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, κεντρικός αποχετευτικός αγωγός θα ξεκινά από τον Επαρχιακό δρόμο που ενώνει το Σαγκρί με τη Βίβλο και θα καταλήγει, μετά από διαδρομή 8 χλμ περίπου, στο υφιστάμενο Αντλιοστάσιο του Συνδέσμου, που οδηγεί στον Βιολογικό Καθαρισμό στα Ύρια. Ο αγωγός θα συγκεντρώνει τα λύματα των οικισμών Σαγκρίου, Βίβλου, Αγ. Αρσενίου, Γλινάδου και Γαλανάδου και θα τα μεταφέρει στο αντλιοστάσιο, με.....

βαρύτητα στο μεγαλύτερο μέρος της όδευσης του, αλλά και με κατάθλιψη όπου αυτό επιβάλλεται από τις γεωμορφολογικές συνθήκες του εδάφους. Για την υλοποίηση του έργου προβλέπεται ένας κεντρικός συλλεκτήριος αγωγός βαρύτητας συνολικού μήκους 6.830 μ., καταθλιπτικός αγωγός συνολικού μήκους 985 μ. και η κατασκευή και ηλεκτροδότηση τριών αντλιοστασίων ακαθάρτων.

 

Το έργο, προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022, καθώς ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει τις εργασίες εντός 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου