Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Καταγγελία του συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου


Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων αντιπρόσωπος Σωματείου  επισκέπτεται επιχειρήσεις Εστίασης της Νάξου και προσπαθεί να πείσει τους καταστηματάρχες να αγοράσουν  δικαιώματα μουσικής.  Οι συνάδελφοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι:
1ο)Το εν λόγω Σωματείο δεν είναι αναγνωρισμένο με βάση το νόμο   1712/1987 περί επαγγελματικών σωματείων.  Ως εκ τούτου δεν έχει τις απαραίτητες νομιμοποιήσεις ώστε να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των επαγγελματιών με βάση τα συντεταγμένα  συνδικαλιστικά αναγνωρισμένα πρότυπα.
2ο)Ο διακριτικός τίτλος του Σωματείου  αναφέρει πως εκπροσωπεί Καταστηματάρχες και Καταναλωτές. Πως είναι δυνατόν να εκπροσωπούνται ετερογενή συμφέροντα από τον ίδιο φορέα;
3ο) Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος του Σωματείου είναι ο ανταποκριτής του παρακάτω αφιερώματος το οποίο έγινε μεσούσης της τόσο δύσκολης περιόδου που διανύουμε το οποίο τίθεται στην κρίση σας.
«Εννιά στις δέκα επιχειρήσεις κλειστές στις Κυκλάδες – “Νέκρα” στη Νάξο»*
4ο) Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» αναγνωρισμένο από την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) είναι στο πλευρό των Συναδέλφων να προσφέρει  λύσεις και καθοδήγηση   ώστε να υποστηρίξει με ασφάλεια τα συμφέροντά τους. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μπορούν να παρέμβουν οποτεδήποτε τους ζητηθεί όπως το έχουν αποδείξει στο παρελθόν  ώστε να προφυλάξουν τα μέλη τους από δυσάρεστες περιπέτειες και να τα βοηθήσουν πραγματικά με βάση τα νόμιμα συνταγματικά δικαιώματά τους . Πέραν τούτου η νομική υποστήριξη της Ομοσπονδίας είναι στη διάθεση των μελών με τη  γνώση και τη σαφήνεια που απαιτείται.
Προσοχή λοιπόν στις «Σειρήνες» ειδικά σ’ αυτή την ολέθρια εποχή των συνεχών και έντονων αναταράξεων για την μικρομεσαία επιχείρηση. Οι επίδοξοι σωτήρες που θα εμφανισθούν πολλοί και οι κίνδυνοι μεγάλοι.


Ο πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Δημ. Μαγγιώρος                     Απόστολος Ιωαν. Καρεγλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου