Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

zeygos martinou evelpidouΕιδική τελετή για την αναγόρευση σε επίτιμους δημότες Νάξου της κ. Νίκης Ευελπίδου και του ζεύγους Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου θα πραγματοποιήσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της π. Σχολής Ουρσουλινών.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
- Ανάγνωση των αποφάσεων ανακήρυξης Επίτιμων από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη
- Χαιρετισμός δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη
- Προσφώνηση και παρουσίαση τιμώμενου ζεύγους Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου από τον Έφορο Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη
- Αντιφώνηση από το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου

- Προσφώνηση και παρουσίαση της τιμώμενης καθηγήτριας Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Νίκης Ευελπίδου από τον Εκπαιδευτικό και Προϊστάμενο του ΚΕΣΥ Νάξου Κωνσταντίνο Κλουβάτο
- Αντιφώνηση και παρουσίαση της 20ετούς γεωπεριβαλλοντικής έρευνας τηςστη Νάξο από την κ. Νίκη Ευελπίδου
- Απονομή τιμητικών πλακετών

1 σχόλιο:

  1. Είναι ντροπή η Νάξος να μην έχει τιμήσει ανθρώπους με πολύ μεγαλύτερη προσφορά στο νησί διαχρονικά και να σπεύδει ο αποχωρών δήμαρχος και το κομματικό σινάφι του να βραβεύσουν ένα εφοπλιστή και μια καθηγήτρια που η προσφορά τους στον τόπο μας είναι δυσανάλογη με την αξία της αποδιδόμενης τιμής. Αυτή γίνεται μόνο και μόνο επειδή ο Αθανασούλης, κολλητός του Μαργαρίτη και του Μαρτίνου και η Ευελπίδου, κολλητή της Κάγκανη και του Λυκουρόπουλου σχεδίασαν να το κάνουν, χωρίς να έχουν ιδέα της ιστορίας, των προσώπων και των συμβολών στο νησί στο διάβα του χρόνου. Τίμια, αξιοκρατικά, αμερόληπτα, ακομμάτιστα! Ειδικά ο Αθανασούλης πρέπει να αισθάνεται άβολα, γιατί είτε από άγνοια της αρχαιολογικής προσφοράς στο νησί, είτε συνειδητά και υστερόβουλα (το πιθανότερο), είτε αξιοποιώντας την παχυλή αμάθεια και απάθεια των τοπικών Αρχών,επέβαλε την επιλογή του και αλωνίζει το νησί, προβάλλοντας την persona του και παίζοντας τα γνωστά παιχνίδια του. Αυτή είναι η Νάξος του Μαργαρίτη και του Μαυρομμάτη, η Νάξος των χαμηλών πτήσεων και προσδοκιών, η Νάξος των κολλητών και των ανάξιων. Οι δημοτικές μέρες τους όμως είναι μετρημένες. Όσες κούφιες φιέστες και να κάνουν. Ούτε ο Αθανασούλης, ούτε ο Μαρτίνος, ούτε η Ευελπίδου ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου