Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Η πολιτική χυδαιότητά δεν έχει όρια

Η είδηση ότι ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη της συζύγου του και του αδελφού του, καθηγητή στη Γερμανία, δεν έπεσε σαν βόμβα – έκπληξη. 
Πολλοί από εμάς την περιμέναμε. Σχεδόν, ήμασταν βέβαιοι.
 Τα βίντεο, οι φωτογραφίες και το λοιπό στημένο και καθοδηγούμενο ρεπορτάζ, που παρήγαγαν τα φιλικά προς την κυβέρνηση έντυπα και μέσα καθώς και η κρατική ΕΡΤ, δεν είχαν καμιά άλλη ερμηνεία. 
Ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης είχε αποφασίσει να «εκτελέσει» ηθικά των πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Όλα αυτά έχουν μία εξήγηση. Οι ιδεολογικές και πολιτικές «κωλοτούμπες» που διαπράττει με απίστευτη ταχύτητα «ο μικρός» Αλέξης και πιο «μικρή» παρέα του, τους επιβάλουν να αναγνωρίσουν το τεράστιο έργο του Κώστα Σημίτη. 
Τα έργα υποδομής σε όλη τη χώρα. Οι πρωτόγνωροι ρυθμοί ανάπτυξης. Η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο συμπρωταγωνιστικός ρόλος μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Η ένταξή μας στη ζώνη του ευρώ. Όλα αυτά δεν μπορούσαν να τα αγνοήσουν. Τι τους έμενε; Να τον «δολοφονήσουν» ηθικά.

Δεν είχαν, δεν έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν στοιχεία σε βάρος του Κώστα Σημίτη. Δεν ήμουν «Σημιτικός». Έχω ασκήσει κριτική σε λάθη, που όντως διέπραξε. Και ιδεολογικά. Και κομματικά. Ουσιαστικά αγνόησε το κόμμα, μέσα από τις γραμμές του οποίου είχε πορευθεί και είχε δουλέψει επί πολλές δεκαετίες. Και είχα θεωρήσει ορισμένους συνεργάτες του ως καιροσκόπους. Οποιαδήποτε, όμως, κριτική δεν μπορεί να διαγράψει τον Σημίτη και το έργο του.
Η κίνηση αυτή ανοίγματος των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη φέρει την υπογραφή κάποιου δικαστή. Αφορμή; Ένας υπάλληλος μιας γαλλικής εταιρίας πριν από 2014 είχε ισχυριστεί ότι το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 το πήρε μια αμερικάνικη εταιρία και όχι η γαλλική εταιρία, στην οποία ήταν υπάλληλος, γιατί η αμερικάνικη εταιρία είχε άμεση πρόσβαση στον Κώστα Σημίτη. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει προσκομίσει ούτε ένα στοιχείο. Ο ίδιος, μάλιστα, έχει καταδικαστεί από τα Γαλλικά Δικαστήρια.
Το ερώτημα, που θα κυριαρχήσει στην προεκλογική περίοδο, που ήδη ξεκίνησε έστω και άτυπα, είναι επιτακτικό και αμείλικτο. Ποιος είναι ο Ρασπούτιν;
Δεν έχει, μέχρι σήμερα, κατονομαστεί. Εμείς, μπορούμε να προβούμε σε εκτιμήσεις για το πρόσωπό του. Κάποτε όμως, μετά τις εκλογές θα μάθουμε ποιος υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τηλεφωνεί καθημερινά στους δικαστές για να τους επιβάλλει την μία ή την άλλη δικονομική πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου