Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΓΚΡΙ ΝΑΞΟΥ: Οικολογικό μήνυμα με πρωταγωνιστές τα παιδιά

Ο Νίκος Κουτελιέρης στην προσωπική του ιστοσελίδα «Με το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου τα σκουπίδια γύρω μας πολλά. Είτε από ασυνείδητους, ή από δράσεις κι εκδηλώσεις που έγιναν στο χωριό μας αλλά δεν φρόντισαν για την καθαριότητα. 
Τα σκουπίδια μάζεψαν παιδιά, ως παράδειγμα στους μεγαλύτερους, δηλαδή πως τα σκουπίδια τελικά τα μάζεψαν τα ίδια μας τα παιδιά μήπως και συμμορφωθούν οι μεγαλύτεροι. 
Μια άσχημη εικόνα που βλέπαμε όλοι μας στην περιοχή του "αεροδρομίου" στο Σαγκρί αλλά δυστυχώς κανένας φορέας δεν πήρε την πρωτοβουλία όπως πήραμε εμείς σήμερα.
 Λίγο πολύ 12 σακούλες σκουπίδια και ανακυκλώσιμα έφυγαν σήμερα από το σημείο. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε το πριν και το μετά σε διάφορα σημεία. 
Ελπίζω να μπορούμε να το επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο έτσι ώστε να μένει το χωριό μας καθαρό.. Ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους Βασίλη Μανιό, Γιώργο Μανιό, Δημήτρη Μανιό και Μιχάλη Κουτελιέρη».
Μάθημα .
Ενώ λίγο αργότερα, σε αναρτήσεις που επιβράβευαν την κίνησή τους αυτή, ο κος
Κουτελιέρης σχολιάζει «  Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, αλλά ο σκοπός μας δεν ήταν να εισπράξουμε το μπράβο ή το "φαίνεσθαι"..  Σκοπός ήταν να περάσουμε ένα μήνυμα όπως είπε κι ο Γιώργος παραπάνω. Ο σκοπός μας ήταν να περάσουμε το μήνυμα πως πρέπει να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα κόσμο καλύτερο γι αυτά κι όχι ένα κόσμο που θα τον έχουμε επιβαρύνει με τη δική μας ασυνειδησία.  Άρα όταν θα πετάξουμε εμείς σήμερα ένα σκουπίδι, αύριο θα αναγκαστεί να το μαζέψει ένα από τα παιδιά μας. Βέβαια το σημερινό ήταν κι ένα μάθημα γι αυτά, να μάθουν να προσέχουν το περιβάλλον και τον τόπο που κατοικούν».
NAXOS press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου