Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Το 1o Food Experience Graviera Naxos 2018, με παρασκευές φαγητών με βασικό υλικό τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.,

Φωτογραφία του χρήστη E.A.Σ. Νάξου (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου).
Μία γαστριμαργική πανδαισία με πρωταγωνίστρια την ονομαστή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και συμπρωταγωνιστές τα ξακουστά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού συνδιοργάνωσαν η Ε.Α.Σ. Νάξου, το Aegean Voice και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το 1o Food Experience Graviera Naxos 2018 στις 15 και 16 Ιουνίου, με προσκεκλημένους διακεκριμένους food bloggers, που μυήθηκαν στις νησιώτικες συνταγές με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. με τη συμμετοχή διακεκριμένων σεφ, όπως ο Βασίλης Καλλίδης, ο Χρήστος Πλεσιώτης, αλλά και ο Ναξιώτης σεφ Στέλιος Κορρές. 
Η ΕΑΣ Νάξου το βράδυ της Παρασκευής παρέθεσε δείπνο στο μεγάλο μπαλκόνι του Ποιμαντικού, Πνευματικού, Πολιτιστικού Κέντρου της Καθολικής Μητρόπολης στο Κάστρο Νάξου, με το σεφ Στέλιο Κορρέ, να δημιουργεί ιδιαίτερες συνταγές της τοπικής γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από όλους και από το σεφ Ηλία Καλλίδη που ενθουσιάστηκε με την ξεροψημένη γραβιέρα που συνόδευε το κατσικάκι σε "πουγκί".

Παραδοσιακό και το γλυκό που ακολούθησε, γιαούρτι με τραγανό κεράσι!
 


Το δείπνο συνοδεύτηκε με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, με το Μανώλη Μπαρμπεράκη, να αφιερώνει αυτοσχέδιους στίχους τόσο στον πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρη Καπούνη, στη Μαρία Μπεκατώρου και στο μπριόζο παρουσιαστή της βραδιάς, Χρήστο Νέζο.
 


Στο δείπνο συμμετείχαν, εκτός από τους διακεκριμένους food bloggers, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος ΠΕ Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που ως γνωστόν κατάγεται κατά το ήμισυ από τη Νάξο, η δημοσιογράφος του Alpha, Ελένη Λαζάρου, ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ Νάξου στη διοίκηση της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και φυσικά, σύσσωμη η διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου, που με επικεφαλής τον πρόεδρό της και διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Καπούνη, επιφύλαξαν σε όλους τους προσκεκλημένους του 1oυ Food Experience Graviera Naxos 2018 την πιο θερμή φιλοξενία! 
 
 




Το πρωί του Σαββάτου, παρά τις αντίξοες για την εποχή καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, όλοι οι προσκεκλημένοι επιβιβάστηκαν από τη Νάξο σε καΐκι με προορισμό τα Κουφονήσια για μπάνιο και γεύμα σε εστιατόριο των Μικρών Κυκλάδων με θαλασσινές λιχουδιές! 



Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
 


Το 1o Food Experience Graviera Naxos 2018 ολοκληρώθηκε μετά την επιστροφή από τα Κουφονήσια στη Νάξο με βραδιά πίτσας στο ξενοδοχείο Aegean Land ex Palace στην Πλάκα. 

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν λαχταριστή πίτσα που παρασκευάστηκε φυσικά με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!


Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου