Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ Τέλος η προανακριτική για τη Novartis – Ο φάκελος επιστρέφει στη Δικαιοσύνη Πηγή: Τέλος η προανακριτική για τη Novartis – Ο φάκελος επιστρέφει στη Δικαιοσύνη |

Και τυπικά τέλος στην Προανακριτική για Novartis -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ Αυλαία και τυπικά έπεσε απόψε στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έχουν μείνει στην προανακριτική αποφάσισαν ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας -δωροληψίας.
Ετσι λοιπόν ο φάκελος θα επιστρέψει στη δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας δόθηκε προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη σε όλα τα κόμματα να στείλουν τις πορισματικές τους αναφορές προκειμένου στην επόμενη συνεδρίαση που θα είναι και η τελική να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής το οποίο θα σταλεί στην ολομέλεια για συζήτηση και στη συνέχεια και τυπικά η υπόθεση θα επιστρέψει στη δικαιοσύνη για την διερεύνηση των δύο συγκεκριμένων αδικημάτων.

Για το θέμα της δωροδοκίας δωροληψίας ο κ. Δρίτσας ρωτήθηκε γιατί η επιτροπή δεν έλαβε υπόψη της νομολογία του δικαστικού συμβουλίου που υπάρχει από την περίοδο της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα το 2011 σύμφωνα με την οποία η δωροδοκία -δωροληψία εμπίπτει στα καθήκοντά του υπουργού και άρα και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι η νομολογία είναι σεβαστή ωστόσο δεν είναι νόμος και πως η επιτροπή είχε διαφορετική άποψη για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Ο κ. Δρίτσας έκανε και ένα πολιτικό σχόλιο σχετικά με τις εξελίξεις στην προανακριτική λέγοντας ότι “ η απόφαση που ελήφθη απόψε ανοίγει το δρόμο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και για την δίκαιη αντιμετώπιση κάθε αναφερόμενου πολιτικού προσώπου έτσι ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου οι αθώοι να δικαιωθούν και οι ενοχοποιημενοι να δικαστούν όπως πρέπει να δικαστούν και το πολιτικό σύστημα να έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του”
Πάντως βουλευτές της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας την αποψινή εξέλιξη ανέφεραν ότι πιστοποιείται το απόλυτο φιάσκο στο οποίο κατέληξε η προσπάθεια της κυβέρνησης να λασπώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.


Πηγή: Τέλος η προανακριτική για τη Novartis – Ο φάκελος επιστρέφει στη Δικαιοσύνη | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου