Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Γιάννης Βλασερός Πολιτευτής των Κυκλάδων (Επικεφαλής του Ψηφοδελτίου της ΔΗΣΥ) Τομεάρχης της Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ.

FOFI OMILIA 6Το Κίνημα Αλλαγής και πιο συγκεκριμένα οι ενοποιημένες κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού μετά από στοχευμένες και διαχρονικές παρεμβάσεις του Τομέα Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ και τελευταία την σχετική μελέτη του Επιμελητηρίου της Λέσβου κατέθεσε το παρακάτω σχέδιο νόμου στην Βουλή το οποίο: 
α. Παρατείνει για ένα χρόνο τον μειωμένο κατά 30% συντελεστή Φόρου Προστιθέμενη Αξίας για τα ακριτικά και δυσπρόσιτα νησιά που προβλέπονταν στο άρθρο 21 του Κώδικα Φορολογίας Προστιθέμενης Αξίας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιών αυτών αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα λόγω του μεταναστευτικού.

β. Προβλέπει την άμεση συγκρότηση μη αμειβόμενης επιτροπής εργασίας η οποία εντός τριμήνου θα επεξεργαστεί μέτρα και προτάσεις στήριξης για όλο το νησιωτικό χώρο, σε εφαρμογή του άρθρου 101 του Συντάγματος για την νησιωτικότητα η οποία υποβάλει το πόρισμα της προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών.
Η επιτροπή προεδρεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και σε αυτή συμμετέχουν 3 εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, 2 εκπρόσωποι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και από 1 εκπρόσωπος:
1. των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβουλίο,
2. της κάθε μιας από τις Περιφέρειες των νησιωτικών περιοχών,
3. των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και των Επιμελητήριων των νησιών.
Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της Παράταξης για την λύση των συσσωρευμένων προβλημάτων των νησιών και δίνει σε μας πού εκπροσωπούμε τον Τομέα Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ την δύναμη να συνεχίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου