Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Με 81,9% ο Μάρτιν Σουλτς επανεξελέγη αρχηγός του SPD

Σχηματίζοντας το σήμα της νίκης - εις διπλούν (REUTERS/Axel Schmidt )Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με ποσοστό 81,9% επανεξελέγη ο Μάρτιν Σουλτς από το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο. Ο κ. Σουλτς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.
Νωρίτερα, οι σύνεδροι είχαν εγκρίνει με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για την διεξαγωγή συνομιλιών με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με «ανοιχτή έκβαση».

Ο επικεφαλής του κόμματος ζήτησε από τα μέλη του να δώσουν το πράσινο φως για συνομιλίες με τους συντηρητικούς της Ανγκελα Μέρκελ με στόχο να βρεθεί μια διέξοδος στο πολιτικό αδιέξοδο και να παραμείνουν στο τραπέζι όλες οι επιλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
«Δεν πρέπει να κυβερνήσουμε με οποιοδήποτε τίμημα. Όμως ούτε πρέπει να αρνηθούμε να κυβερνήσουμε σε κάθε περίπτωση. Αυτό που μετράει είναι τι μπορούμε να προσφέρουμε», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς μιλώντας σε συνέδριο του SPD στο Βερολίνο.
Το SPD θα πρέπει να αρχίσει διερευνητικές συνομιλίες με τους συντηρητικούς με ανοιχτό μυαλό, να δει τι είδους πολιτική μπορεί να προωθήσει και να αφήσει στο τραπέζι όλες τις επιλογές για σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο Σουλτς προσθέτοντας: «Το σημαντικό είναι το περιεχόμενο και όχι η μορφή».
Ο Σούλτς τόνισε: «Το κράτος μας πρέπει να γίνει ισχυρότερο, το κράτος μας πρέπει να γίνει καλύτερο! Γι’ αυτό χρειάζεται το SPD».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου