Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Eldorado: Πόσα θα χάσει το δημόσιο από την επένδυση που η κυβέρνηση στέλνει στα τσακίδια

Τα τεράστια κέρδη για τη χώρα που φέρνει η εταιρεία Eldorado, αλλά και τις τεράστιες απώλειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση που η εταιρεία φύγει από την Ελλάδα καταγράφει σήμερα με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα μεταλλεία της Ολυμπιάδας και των Σκουριών, για τα οποία εκκρεμούν οι άδειες που διεκδικεί η εταιρεία, θα αφήσουν σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με την Eldorado Gold, στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ θα ανέλθει η μισθοδοσία των εργαζομένων και στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ οι ασφαλιστικές εισφορές. Τα έσοδα από τις εξαγωγές εκτιμώνται σε 450.000.000 ευρώ ετησίως και ποσό της τάξης των 150.000.000 ευρώ θα διατεθεί για περιβαλλοντικά έργα.  
Φόροι

Τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα ξεπεράσουν οι πληρωμές προς τους τοπικούς προμηθευτές και σε υπηρεσίες και στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζονται οι άμεσοι φόροι για το ελληνικό δημόσιο. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί 80.000.000 ευρώ για έργα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το πολυμεταλλικό κοίτασμα χρυσού-χαλκού-μολύβδου-ψευδαργύρου στην Ολυμπιάδα περιέχει 4.100.000 ουγκιές χρυσού, καθώς και σημαντική ποσότητα των υπολοίπων μετάλλων. Στις Σκουριές υπάρχει ένα παγκόσμιας κλάσης πορφυριτικό κοίτασμα χρυσού-χαλκού που περιέχει 3.800.000 ουγκιές χρυσού και 776.00 τόνους χαλκού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου