Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Μέτωπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Θα καταψηφίζουν διατάξεις αν διαφωνούν οι ΑΝΕΛ -Για να προκαλούν ρήγμα στην κυβέρνηση

Κοινοβουλευτικό μέτωπο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Θα καταψηφίζουν διατάξεις- Φωτογραφία: IntimenewsΠολιτικό πρόβλημα στην κυβερνητική συμμαχία αποφάσισαν να προκαλέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη σημερινή συζήτηση της τροπολογίας, που κατά πολλούς ανοίγει παράθυρο επανεξέτασης αναγνώρισης της τουρκικής ένωσης Ξάνθης, διατύπωσαν τη θέση ότι από εδώ και στο εξής θα καταψηφίζουν διατάξεις ακόμα και αν συμφωνούν με αυτές, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων.
«Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο κυβερνητικές πλειοψηφίες” ανέφεραν τα στελέχη των δύο κομμάτων και πρόσθεσαν ότι τελειώνει η πρακτική η κυβέρνηση από τη μία να ψηφίζει τις
διατάξεις με τις οποίες διαφωνεί ο κυβερνητικός της εταίρος στηριζόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης και από την άλλη οι ΑΝΕΛ να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες των εθνικών θεμάτων. Ή θα υπάρχει συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία ή αλλιώς οι διατάξεις δεν θα περνούν με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Ετσι λοιπόν η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης κινδυνεύει απόψε το βράδυ να βρεθεί «στον αέρα».
Με δεδομένη τη νέα θέση των δύο κομμάτων στον αέρα βρίσκεται και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου καθώς οι ανεξάρτητοι Eλληνες έχουν δηλώσει ότι θα το καταψηφίσουν, εάν λοιπόν η πρακτική των δύο κομμάτων επεκταθεί σε όλα τα νομοσχέδια τότε αυτό το σχέδιο νόμου κινδυνεύει να μην περάσει από την ολομέλεια της Βουλής.
Με ενδιαφέρον αναμένεται να φανεί τις επόμενες ώρες εάν την πρακτική της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ακολουθήσουν το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων.
Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανέφερε για την νέα τακτική των δυο κομμάτων ότι είναι σεβαστή η επιλογή τους, αλλά δεν είναι αξιόπιστη επιλογή, “μου θυμίζει παιδικό παιχνίδι” ήταν η χαρακτηριστική του φράση.
Όσον αφορά την τροπολογία ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε: «Θα ήθελα να παρακαλέσω τον υπουργό να το ξαναδεί, έχουμε μια ευαισθησία στα εθνικά θέματα».
Πάντως ο κ. Παπαχριστόπουλος βρήκε την ευκαιρία να στείλει και μήνυμα ενότητας της κυβερνητικής πλειοψηφίας λέγοντας ότι “δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση αν κάποιοι αυτό θέλουν. Μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί».


Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου