Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η οπερέτα με την παραίτηση και την… (ξε)παραίτηση Κουρουμπλή (όλο το παρασκήνιο)

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έφτασε στο παρά πέντε να παραιτηθεί, όταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, αλλά και μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Αυγής» που ζητούσε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.Αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος:
«Για τα λογοπαίγνια του Παναγιώτη Κουρουμπλή περί παραίτησης, ως έχοντος την ευθύνη για την πρωτοφανή ολιγωρία των υπηρεσιών του υπουργείου αναφορικά με το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», μπορώ μετά λόγου γνώσεως να αποκαλύψω ότι μόνο λογοπαίγνιο, που μάλιστα παρερμηνεύθηκε, δεν ήταν.

Σύμφωνα, λοιπόν με τις πηγές μου, ο Κουρουμπλής με το που επέστρεψε από το Λονδίνο όπου περιπηδούσε επί 3ήμερο προσκεκλημένος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, και αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος, αποφάσισε να παραιτηθεί σε ένδειξη ευαισθησίας και έμπρακτης ανάληψης της πολιτικής ευθύνης.  
Χθες, το πρωί, δε, πληροφορούμενος και το επιθετικό, και εμμέσως εις βάρος του πρωτοσέλιδο της «Αυγής», επικοινώνησε, υποστηρίζουν οι πηγές μου με τον μπαρμπ’ Αλέκο Φλαμπουράρη στο Μαξίμου και του ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί «για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό».  
Ο μπαρμπ’ Αλέκος του συνέστησε να μην ανακοινώσει τίποτε πριν ενημερώσει τον πρωθυπουργό, αλλά ο Κουρουμπλής είχε ήδη πάρει αμπάριζα τα ραδιόφωνα και διαλαλούσε το πόσο ευαίσθητος είναι.
Μέχρι που ο κυρ-Φλαμπουράρης του είπε να κάτσει στ’ αβγά του και να κάνει τη δουλειά του, σύσταση, οφείλω να επισημάνω, πολύ λογική.
Διότι αν ο Κουρουμπλής είχε αφεθεί να επιδείξει την ευαισθησία που τον διακρίνει, η σημαντική ελληνοϊταλική συνάντηση κορυφής στην Κέρκυρα, παρόντων των δύο πρωθυπουργών, θα πήγαινε μια βόλτα στη Λευκίμη να δει αν έχουν οι αλυκές χοντρό αλάτι».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου