Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιοι στηρίζουν ποιους...

Στην κούρσα για την αρχηγία τού υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα...
πρόσωπα και τα στελέχη που θα στρατευτούν στο πλευρό των υποψηφίων και θα βγουν μαζί τους στο «κυνήγι» του σταυρού.

Για τον σκοπό αυτό, έχουν ήδη σχηματιστεί οι βασικές ομάδες των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν τα επιτελεία των διεκδικητών και θα αναλάβουν κρίσιμα πόστα και «ειδικές» αποστολές ή απλώς με το όνομά τους θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν την κεντροαριστερή κοινή γνώμη. Η «Εφ.Συν.» επιχείρησε μια πρώτη καταγραφή και παρουσιάζει ορισμένους από τους κυριότερους υποστηρικτές των επίδοξων αρχηγών. 

Τη Φώφη Γεννηματά είτε ένθερμα είτε πιο διακριτικά στηρίζει η μεγάλη πλειονότητα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην βουλευτές, πρώην υπουργοί και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί μεταξύ άλλων είναι οι: Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Κουτσούκος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Θάνος Μωραΐτης, Μανώλης Οθωνας, Τόνια Αντωνίου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Γείτονας, Θανάσης Τσούρας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Παύλος Χρηστίδης, Κώστας Πανταζής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Παντελής Καμάς, Μιχάλης Τζελέπης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Δημήτρης Λιντζέρης, Αχμέτ Ιλχάν, Κώστας Μπαργιώτας και Κώστας Ασκούνης.

Στην πρώτη γραμμή της προώθησης της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη τίθενται οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται οι: Δημήτρης Τσιόδρας, Λίνα Παπαδάκη, Γιώργος Μαυρωτάς, Ζωή Αποστολοπούλου, Αθηνά Δρέττα, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Νίκος Μηλαπίδης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Παναγιώτης Βλάχος, Πάνος Μπιτσαξής, Μίλτος Κύρκος, Γιώργος Γραμματικάκης, Γιάννης Κωνσταντινίδης και Νίκος Νυφούδης.
Συνοδοιπόροι

Ενα ευρύ δίκτυο αυτοδιοικητικών και ακαδημαϊκών σε όλη τη χώρα θα ταχθεί στο πλευρό του Γιώργου Καμίνη, καθώς και συνοδοιπόροι του επί σειρά ετών στον Δήμο Αθηναίων.

Φημολογείται επίσης ότι αρχηγό θα επιθυμούσαν να τον δουν κομματικοί παράγοντες του ΚΙΔΗΣΟ και της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο δεν έχουν εκδηλωθεί δημοσίως.

Στους άμεσους συνεργάτες του συγκαταλέγονται οι Μιχάλης Στάγκος, Στέφανος Παραστατίδης (γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παραστατίδη), Γιώργος Αποστολόπουλος, Γιώργος Σταματόπουλος και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη συμπορεύονται στελέχη όλων των ρευμάτων του ΠΑΣΟΚ, νυν και πρώην βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Ενδεικτικά πρόκειται για τους: Στέφανο Ξεκαλάκη, Δημήτρη Καρύδη, Βαγγέλη Αργύρη, Γιάννη Δριβελέγκα, Ανδρέα Σπυρόπουλο, Νίκο Μήλη, Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Τάκη Ρήγα, Εύα Καϊλή, Σωτήρη Ζαρπαλά, Λεωνίδα Γρηγοράκο, Γιάννη Αναστασίου, Δημήτρη Καρέλα, Μιχάλη Καλαντζόπουλο, Νίκο Τσιλιμίγκα, Ελένη Αναστασίου, Μενέλαο Γαρδικιώτη, Νανά Βρυώνη, Γιώργο Τσολιά και Λευτέρη Κατσικαρέλη.

Ο Γιάννης Μανιάτης πλαισιώνεται από ένα μείγμα καθηγητών Πανεπιστημίου με τους οποίους έχει κοινή διαδρομή, εκπροσώπων κινημάτων πολιτών και κομματικών στελεχών.

Σε αυτούς ανήκουν οι Μόσχος Κορασίδης, πρώην γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τριάντης, Κώστας Μαθιουδάκης, Ρούλα Κορδού και η δημοσιογράφος Ουρανία Καργούδη.

Ανθρωποι της νέας γενιάς, επιτυχημένοι επαγγελματίες και έμπειροι σύντροφοί του από το ΠΑΣΟΚ δίνουν τον αγώνα υπέρ της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ξεχωρίζουν ο πρώην βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Χάρης Κονδύλης και Σπύρος Φράγκος και οι συνεργάτες του Νίκος Μουρούτσος, Ιωάννα Κατσουλώτου, Δημήτρης Λεβέντης και Βιβή Γεωργακοπούλου.

Σε εθελοντές και νέους βασίζεται ο Γιάννης Ραγκούσης. Στον στενό πυρήνα του επιτελείου του συμμετέχουν οι Γιώργος Πίτσος ως υπεύθυνος Τύπου και ΜΜΕ, Ηλίας Πατλάκας ως υπεύθυνος επικοινωνίας και Αμαλία Καλούση ως εκτελεστική διευθύντρια.

Ακόμη, τον στηρίζει ο πρώην βουλευτής Ευρυτανίας του ΠΑΣΟΚ και γιατρός στο επάγγελμα Ηλίας Καρανίκας και 32 στελέχη της πολιτικής κίνησης Αρα Αποφάσεων (Αριστείδης Μπουρδάρας, Παναγιώτης Δρογγίτης, Μιχάλης Παπαδάκης, Νικολέττα Χατζούλη κ.ά.)
Η στάση των πρώην

Δεν πρόκειται να πάρει ανοιχτά θέση υπέρ κανενός υποψηφίου ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και αντιστοίχως θα πράξει ο Κώστας Σημίτης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου από την πλευρά του θα υποστηρίξει –χωρίς κατ’ ανάγκην να ονοματίσει– τον υποψήφιο του οποίου η πλατφόρμα θα βρίσκεται εγγύτερα πολιτικά στο πλαίσιο που έχει περιγράψει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει στις 23 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβει συντεταγμένα τις αποφάσεις της.

Μιλώντας σε συνομιλητές του ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει ότι ο αριθμός των υποψηφίων είναι υπερβολικός και σημειώνει ότι ο νέος αρχηγός που θα εκλεγεί θα πρέπει να αφοσιωθεί στον νέο φορέα.

Επιμένει δε ότι απαιτείται ενιαίο κόμμα με υπέρβαση των υφιστάμενων σχημάτων, ενώ διαφωνεί με τη διολίσθηση προς έναν «άμορφο» μεσαίο χώρο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου