Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Γ. Καραμανής: Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου δεν αποφάνθηκε θετικά για την κατασκευή μονάδας βιοαερίου από την ΕΑΣ

Η μοναξιά είναι πιο επικίνδυνη για πρόωρο θάνατο από ό,τι η παχυσαρκία, λέει νέα έρευναΤην έντονη δυσαρέσκειά του από τη στάση που τήρησε η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατασκευή μονάδας βιοαερίου από την ΕΑΣ Νάξου, εξέφρασε ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης, Γιώργος Καραμανής, μιλώντας στη Δανάη Μαύρου στον Aegean Voice 107.5. 
Η ΕΑΣ Νάξου, όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμανής, έχει διερευνήσει σε βάθος το θέμα διαχείρισης του τσίρου που λόγω της επέκτασης επεξεργασίας γάλακτος στους 50 τόνους ημερησίως, η ποσότητά του αυξάνει και πλέον αποτελεί πρόβλημα για όλο το νησί, ενώ η διάθεσή του στα ζώα δεν αποτελεί ικανοποιητική λύση...

Για το θέμα διαχείρισης του τσίρου η ΕΑΣ Νάξου είχε αποτανθεί σε επιστήμονες του Πολυτεχνείου, στην έδρα Γαλακτοκομίας.

Τότε δεν υπήρχε λύση για την επεξεργασία του τσίρου, όμως σήμερα η λύση που δίνεται είναι η χρησιμοποίηση ως πρώτη ύλη σε αυτή τη μονάδα του τσίρου, της κοπριάς και φυτικών υλικών, ενώ παράλληλα αυτή η μονάδα θα δώσει λύση και για τα παράγωγα των ελαιοτριβείων, των αποβλήτων των σφαγείων, της λυματολάσπης του δήμου που μένει, επισήμανε ο κ. Καραμανής.

Περίμενα ότι οι πραγματικά ευαίσθητοι με το περιβάλλον θα αγκαλιάσουν αυτήν την πρόταση της ΕΑΣ Νάξου, όπως αμέσως έπραξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, αντίθετα βλέπω από το ΣΥΡΙΖΑ Νάξου να κάνει περιστροφές επί της πρότασης της ΕΑΣ Νάξου, για την οποία καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ, που με τέτοιες καθυστερήσεις που δημιουργούνται υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία επίλυσης ενός μεγάλου προβλήματος, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου