Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Το λόμπι της Νάξου Πως ο Τσίπρας γνώρισε τον Σπίρτζη

Τους δεσμούς που ενώνουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Αλέξη Τσίπρα με το λόμπι των μηχανικών και ειδικά με την οικογένεια Πρωτονοτάριου, τον Σπίρτζη και τον Καλογρίτσα με τα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Αττικής , περιγράφει  σε δημοσίευμά του σήμερα, ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουλίου του 2014 και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επιλέγει για τις διακοπές ρου τη Νάξο όπου βρέθηκε με τον παιδικό του φίλο Νίκο Πρωτονοτάριο, ανηψιό του καθηγητή του ΕΜΠ Γιάννη Πρωτονοτάριο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που είχε φοιτητή τον σημερινό πρωθυπουργό και κατά πολλούς ήταν ο μέντορά του.

Από την οικογένεια Πρωτονοτάριου και ειδικά από τον Αντώνη Πρωτονοτάριο, πατέρα του Νίκου ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει τον Χρίστο Σπίρτζη ο οποίος ήταν στο ΤΤΕ μαζί με τον Αντώνη Πρωτονοτάριο οι οποίο είχαν στενλή συνεργασία στο ΤΤΕ.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 δίνει άλλη μορφή στη στενή παρέα αυτών των μηχανικών με επίκεντρο τον Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Σπίρτζη να αναλαμβάνει υπουργός Υποδομών και να διορίζει διευθυντή του πολιτικού του γραφείου τον αδελφικό φίλο του πρωθυπουργού Νίκο Πρωτονοτάριο.
Η παρέα επεκτείνεται και στην Τράπεζα Αττικής καθώς ταυτόχρονα με το γιο Πρωτονοτάριο και ο πατέρας Αντώνης διορίζεται στις 23 Ιουνίου 2015 ω ανεξάρτητο μη διοικητικό μέλος στο ΔΣ της τράπεζας Αττικής.
Τράπεζα που έγινε γνωστή με τον Καλογρίτσα καθώς στη διετία του ΣΥΡΙΖΑ και με βάση το πόρισμα της ΤτΕ που διαβιβάστηκες στη Δικαιοσύνη έλαβε 39 δάνεια αξίας δεκάδων εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου