Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Zεσταίνουν πάλι τις μηχανές των τρακτέρ: Οι αγρότες αποφασίζουν μπλόκα από Δευτέρα

Σήμερα το απόγευμα στις 6, στο Βασιλί Φαρσάλων συνεδριάζουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων
Οι αγρότες της Κρήτης μετά την Παγκρήτια Σύσκεψη Αγροτών αποφάσισαν την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί να συγκεντρωθούν στη ΔΟΥ Ηρακλείου, ξεκινώντας δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
Eπιστολή προς τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, απέστειλε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, εκφράζοντας τις ανησυχίες της βουλγαρικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των συνόρων από Έλληνες αγροτοσυνδικαλιστές, στο πλαίσιο των εξαγγελθεισών κινητοποιήσεών τους.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ενώσεων μεταφορέων της Σόφιας δηλώνουν πως σε περίπτωση που οι Έλληνες αγρότες προχωρήσουν στο μπλοκάρισμα των συνοριακών διαβάσεων, θα προβούν και εκείνοι σε αντίποινα, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση μέσω οδικών αξόνων που καταλήγουν, μέσω της χώρας τους, στην Ελλάδα.
«Όλοι συμφωνούμε ότι οι αγρότες έχουν προβλήματα, όπως έχουν και οι υπόλοιποι αγρότες της ΕΕ και γι΄ αυτό στηρίζονται ιδιαίτερα τόσο με την ΚΑΠ όσο και τα ιδιαίτερα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου τονίζοντας όμως ότι «στους δικούς μας αγρότες πρέπει να πούμε και μια αλήθεια. Ότι αυτή την περίοδο ειδικά έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα από πολλούς άλλους συμπολίτες μας».
Ο κ. Αποστόλου επικαλέστηκε στοιχεία της Eurostat στο εισόδημα που δείχνουν «ανοδική τροχιά το 2015 που φαίνεται πως θα υπάρξει και το 2016», στοιχεία που, όπως τόνισε, προκύπτουν και από το υπουργείο Οικονομικών, για το ακαθάριστο εισόδημα που δήλωσαν οι ίδιοι και φαίνεται πως, από 4,87 δις το 2014 έφτασε στα 5,28 δις το 2015 και ενώ από το 2010 έως το 2014 υπήρξε μείωση στην Ελλάδα του 12,1%.
Σχολιάζοντας την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, αλλά και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός υποστήριξε ότι «στόχο είχαν να χαϊδέψουν τα αφτιά των αγροτών που βρίσκονται ενόψει κινητοποιήσεων» και υπογράμμισε στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία του Έλληνα αγρότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου