Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μετά από καιρό ο Ψυχάρης αποφάσισε να φέρει καινούργιο σεφ και να ξαναφτιάξει την ομελέτα της ενημέρωσης με την παραδοσιακή συνταγή του ΔΟΛ. Ότι θα σπάσουν μερικά αυγά, αυτό είναι αναπόφευκτο.

Τα πράγματα, εφεξής, στον ΔΟΛ  θα κριθούν πάνω σε δυο συγκεκριμένους άξονες:
Ο ένας είναι η οικονομικη  -άρα κυκλοφοριακή- βιωσιμότητα της επιχείρησης. Δηλαδή η διασφάλιση της εργασίας του προσωπικού του και κυρίως η ευχέρεια των δημοσιογράφων του να παραμείνουν ενεργοί στο χώρο της ενημέρωσης με τη δουλειά τους, τις ικανότητες και τις γνώσεις τους- και να μην στραφούν σε ετεροαπασχόληση για να ζήσουν.
Ο άλλος -που αποτελεί προϋπόθεση για τον πρώτο- είναι να επιστρέψουν τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ στον ιστορικό ρόλο τους ως εκδοτικοί πυλώνες της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, όπως  ήταν από την ίδρυση τους .
Οχι να στηρίζουν  – πάντα κριτικά- ΤΑ κόμματα του  χώρου, αλλά  να αναδεικνύουν κυρίως τις αρχές, τις αξίες, την ιστορία, τους συμβολισμούς του. Να  πληροφορούν έγκυρα  με την ειδησεογραφία τους  και να αντιπαρατίθενται  στη συντηρητική παράταξη με την αρθογραφία και το σχολιασμό τους. Δηλαδή να ξανασυστηθούν στο κοινό τους.
Οι πολίτες πρώτα επιλέγουν κόμμα και μετά εφημερίδα. Η ιδεολογία και η πολιτική τους προτίμηση προηγείται της πηγής ενημέρωσής τους. Όσοι πήγαν να βιάσουν αυτή την αρχή κατέστρεψαν τον ΔΟΛ. Στοιχειώδες: οι εφημερίδες  ακολουθουν το κοινό τους, δεν επιχειρούν να το χειραγωγήσουν για να … αλλαξοπιστήσει, οπως επιχειρούσαν αλλαζονικά κάποιοι φλουφληδες .
Ο Μουλόπουλος είναι κατάλληλος να οργανώσει την λειτουργία του Συγκροτήματοπς και στους δυο άξονες. Αδιαφορώντας για τις απίστευτες οιμωγές του κύκλου της καταστροφής και τις απαράδεκτες κομματικές παρεμβάσεις στα επιχειρηματικά σχέδια ενός εκδότη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου