Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η δική μας «αξιολόγηση»…

Δεν θέλω να θυμίσω τις γνωστές ιστορίες. Στην αρχή δεν ήθελαν το ευρώ. «Το ευρώ δεν είναι ταμπού», διακήρυσσε ο ίδιος ο Τσίπρας. Μετά έβαλαν ένα άλλο στόχο. Να διαγράψουν ολόκληρο το δημόσιο χρέος. Το χαρακτήρισαν «επαχθές και επονείδιστο».
 Με τη Σοφία Σακοράφα να διαφωνεί: «απεχθές και επονείδιστο». Παράλληλα αποφάσισαν να σκίσουν με ένα άρθρο τα Μνημόνια. Και που και που, στρίμωχναν, ανάμεσα στα άλλα, και μια πομπώδη διακήρυξη της μιας λέξης: «Σεισάχθεια»! Δηλαδή, διαγραφή και όλων των ιδιωτικών χρεών.
Στην αρχή θα μοίραζαν στη φτωχολογιά δώδεκα δις ευρώ. Δεν πρόλαβαν να μοιράσουν ούτε διακόσια εκατομμύρια. Στην αρχή είχαν γεμίσει όλα τα συμβατικά κείμενα με «κόκκινες γραμμές». Δεν τήρησαν, ούτε υπερασπίστηκαν ούτε μία. Και τόσα άλλα. Για να φτάσουμε όμως και στα τελευταία κατορθώματά τους. Τα διάφορα πηδηματάκια προς τα πίσω.
Το πρώτο. Δεν θα δεχθούνε κανένα «αυτόματο κόφτη των δαπανών»! Σε ένα από τους γύρους της αξιολόγησης τον αποδέχθηκαν με την ταυτόχρονη δήλωση, ότι αυτός ο κόφτης δεν θα αφορά τις συντάξεις. 


Το δεύτερο. Είναι γνωστές οι μαγκιές που διέπραξαν και επέδειξαν τον περασμένο Δεκέμβρη. Πέρα από την ταπεινωτική επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι αυτός και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ξανακάνουν δημοσιονομικές αταξίες, οι δανειστές και οι εταίροι μας ενέταξαν σε δυο γραμμούλες και ένα καινούργιο μέτρο. Ο «αυτόματος κόφτης δαπανών» θα αφορά και τις συντάξεις.
Το τρίτο. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας ανακοίνωσε ότι συζητάνε την αποδοχή του «αυτόματου κόφτη δαπανών», όπως ενδυναμώθηκε από την επιστολή Τσακαλώτου και για μετά το 2018… Δηλαδή, μια έμμεση υιοθέτηση ενός επόμενου μνημονίου. Όπως και αν το ονομάσουμε.
Το τέταρτο. Η παρούσα κυβέρνηση υποσχέθηκε σε όλους τους νεολαίους και τους λοιπούς πιτσιρικάδες ότι θα καταργήσει την αριστεία με απόφαση του αλησμόνητου Υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά. Παράλληλα, όμως, δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει όλες τις διακρίσεις και τις εξαιρέσεις. Μόλις χθες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απόφαση της κ. Όλγας Γεροβασίλη ότι προσλήφθηκαν στο δημόσιο 156 αθλητές.
 Και προετοιμαζόμαστε για το πέμπτο πηδηματάκι. Την υπογραφή του τέταρτου Μνημονίου. Με ή χωρίς το Δ.Ν.Τ. Μετά τα 100 χρόνια διαρκούς εκποίησης όλων των «χρυσών», «ασημικών» και «χάλκινων» της δημόσιας περιουσίας. Σύμφωνα με όσα συμφώνησε ο Αλέξης το καλοκαίρι του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου