Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ο αγρότης από τη Νάξο, Μιχάλης Ρώτας. "Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας, θέλουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας, όμως δυστυχώς τα "χαστούκια" είναι απανωτά και κανείς δεν ξέρει τελικά που θα καταλήξουμε. Μας έχουν εξοντώσει"

rotas agrotis trakter 1Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι αγρότες της Νάξου όπου στα δεκάδες προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν ήρθαν και οι αυξήσεις στα καύσιμα που παρασύρουν μπαράζ ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες και μεταφορικά στα νησιά.
"Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει αυξηθεί κατά 26 λεπτά μέσα σε 15 ημέρες ενώ την ανιούσα έχουν πάρει και οι τιμές σε ζωοτροφές, μεταφορικά και πρώτες ύλες και το κόστος πλέον για να κρατήσουν τα χωράφια και τα ζώα τους οι αγροκτηνοτρόφοι στα νησιά, είναι δυσβάσταχτο" σημείωσε στον Aegean Voice 107.5 o αγρότης από τη Νάξο, Μιχάλης Ρώτας.

Δεν έφταναν οι φυσικές καταστροφές όπως η φετινή ανομβρία και οι κακοκαιρίες που είχαν καταστροφικές συνέπειες στην παραγωγή, σε όλα αυτά έχουν προστεθεί η δυσβάσταχτη φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν κάνει τον αγροτικό κόσμο να στενάζει και να βρίσκεται σε απόγνωση.
"Βάζουμε το κράτος συνέταιρο στον κόπο μας και στα χωράφια μας. Δεν θέλουμε συνεταίρους... Μέσα σε ένα χρόνο καλούμαστε να πληρώσουμε παραπάνω από τα διπλάσια χρήματα σε ασφαλιστικές εισφορές (το 2016 πλήρωσα 900 ευρώ και το 2017 θα πληρώσω 2.100 στον ΟΓΑ), αυξημένο ΦΠΑ μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά και τώρα έρχεται και η τιμή του πετρελαίου να μας αποτελειώσει" σημείωσε ο κ. Ρώτας που μάταια αναζητά συμπαράσταση από το Ελληνικό κράτος...
"Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας, θέλουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας, όμως δυστυχώς τα "χαστούκια" είναι απανωτά και κανείς δεν ξέρει τελικά που θα καταλήξουμε. Μας έχουν εξοντώσει" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου