Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου η λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου.

xyta naxou 3Πέμπτη μεσημέρι τα απορριμματοφόρα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εναπόθεσαν τα πρώτα σκουπίδια μέσα στο νέο ΧΥΤΑ του νησιού στην περιοχή Κορφή Ξύδη, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία του.
 Τέλος τα  απορρίμματα στο ΧΑΔΑ ,στον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος  σε ένα μήνα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως και θα δενδροφυτευθεί. Όσο για τα σκουπίδια τα οποία είναι διασκορπισμένα στην ευρύτερη περιοχή του ΧΑΔΑ,η συλλογή τους είναι μέσα στις υποχρεώσεις του εργολάβου που έχει αναλάβει την αποκατάσταση και σύντομα θα γίνει συλλογή.
 Το πρόβλημα που θα προκύψει αφορά τα ογκώδη αντικείμενα, τα μπάζα και τα υλικά κατεδάφισης τα οποία δεν μπορεί να τα δεχτεί ο ΧΥΤΑ και θα πρέπει οι πολίτες να τα κρατήσουν τουλάχιστον για ένα μήνα, μέχρι να εγκατασταθεί στο νησί μονάδα
ανακύκλωσης Α.ΕΚ.Κ., που θα μπορεί να δέχεται υλικά ή αντικείμενα που προέρχονται από εκσκαφές, κατασκευές, ανακαινίσεις, κατεδαφίσεις από έργα του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δυο εταιρίες, τόσο για την περιοχή της δημοτικής ενότητας Νάξου όσο και της Δρυμαλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου