Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

«Εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται;»

Στην αρχή δεν την πίστευα. Την είδηση! Μου τη μετέφεραν συνάδελφοί μου. Στο πρωινό συναπάντημα στα δικαστήρια. Στο πρώτο διάλειμμα προσπάθησα να «σερφάρω». Όλα τα social media είχαν ανεβάσει την είδηση πρώτη. Αντιστεκόμουνα. Ρώτησα δυο – τρεις φίλους μου ανώτερους δικαστικούς. Και αυτοί, χωρίς δισταγμό, μου την επιβεβαίωσαν.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό την παράταση της θητείας των για άλλα τρία χρόνια. Με διάταξη απλού νόμου. Παρά την πεντακάθαρη απαγόρευση του Συντάγματος. Που προβλέπει ότι όλοι οι ανώτατοι δικαστές αποχωρούν, υποχρεωτικά, με τη συμπλήρωση του 67 έτους της της ηλικίας των. Και εκείνος, ο πρωθυπουργός, έδειξε κατανόηση στο αίτημα αυτό.
Όλες οι δικαστικές ενώσεις αντέδρασαν. Αντέδρασαν αρνητικά! Με μια πολύ απλή σκέψη. Το Σύνταγμα απαγορεύει μια τέτοια παράταση θητείας. Σα να καθυστέρησαν, βέβαια. Κάπως, τους δικαιολογώ. Θα έτριβαν τα μάτια τους μη πιστεύοντας την είδηση. Το περιεχόμενο, όμως, των ανακοινώσεών τους ήταν καθαρό. Η παράταση της θητείας των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας προσκρούει στο Σύνταγμα.
Και μετά;

Μετά αρχίζουν τα άγρια ερωτήματα και οι οργισμένες απαντήσεις. Πως είναι δυνατόν η πρώτη δικαστής της χώρας να προβαίνει σε μια πρόταση, που συγκρούεται, χωρίς άλλο, με το Σύνταγμα. Για τις αντιδράσεις του Αλέξη δεν αμφιβάλαμε ποτέ. Αυτός, που κομπάζει γιατί στην εφηβική του ηλικία ήταν καταληψίας, αυτός που ώριμα βιολογικά χρόνια του ξεχαρβάλωσε τα Μ.Μ.Ε. πετώντας λάσπη παντού, και διαρκώς απαξιώνει τη δικαιοσύνη, δεν μας προκαλεί έκπληξη. Δεν μπορεί να επικαλεστεί ούτε καν το ελαφρυντικό της μεγάλης του πνευματικής ένδειας. Η συγκεκριμένη διάταξη του Συντάγματος μπορεί να κατανοηθεί και από τον μη ειδικό.
Τι θυμάμαι τέτοιες ώρες οργής και αγανάκτησης; Φυσικά μια αποστροφή από την «Επί του Όρους ομιλία»: «Υμείς εστέ το άλας της γης. Εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται; Εις ουδέν ισχυει έτι ει μη βληθήναι έξω και καταπατείσθαι υπό των ανθρώπων».
Και η απλή μετάφραση: Εσείς είστε το αλάτι της γης. Εάν όμως το αλάτι χαλάσει με τι θα αλατισθεί; Σε τίποτα δεν χρησιμεύει, αλλά το πετάνε έξω και καταπατείται, ως άχρηστο, από τους ανθρώπους.

1 σχόλιο:

  1. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


    Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

    Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
    Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
    προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων
    . δάνεια για την κατασκευή
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Η καταναλωτική πίστη,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . τα δάνεια αυτοκινήτων
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lending-tree@outlook.com

    whatsapp: +1 (213)419-2419

    Ζεστή σκέψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου