Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η σκυτάλη από τον Καλογρίτσα στον Ιβάν: Ολο το παρασκήνιο Η διαδικασία για την χορήγηση των αδειών τινάζεται στον αέρα μετά την έξοδο του Καλογρίτσα και την είσοδο του Σαββίδη.

i-skutali-apo-ton-kalogritsa-ston-iban-olo-to-paraskinioΗ διαδικασία για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών στην οποία το Μέγαρο Μαξίμου προσέδωσε χαρακτήρα «μάχης με τη διαπλοκή» τινάζεται στον αέρα και δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για την πολιτική «ακεραιότητα» της κυβέρνησης.  
Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση «να βάλει τέλος στην φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την Δημοκρατία» και το Μέγαρο Μαξίμου την κατηγορεί ότι «έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της "Φωνής των Καναλαρχών"»
Στελέχη της αντιπολίτευσης υπογράμμιζαν  πως η αδυναμία του Χρ. Καλογρίτσα να ολοκληρώσει το project για την απόκτηση του καναλιού χωρίς τις πλάτες της Attica Bank ( μετά το συντριπτικό χτύπημα από τα στοιχεία στο πόρισμα της ΤτΕ ) επιβεβαιώνει την ύπαρξη και την κατάρρευση κυβερνητικού σχεδίου για το ΣΥΡΙΖΑ Chanell.           

Το exit Καλογρίτσα ,το enter Σαββίδη, θύελλα ενστάσεων   

Το αναγκαστικό "exit" της οικογένειας Καλογρίτσα που χωρίς την ανοικτή πιστοληπτική γραμμή από την Αttica Bank απεδείχθη ότι δεν είχε τις οικονομικές προϋποθέσεις και το «enter» του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού κατέθετε μηδενικές προσφορές προκαλούν νέες νομικές και πολιτικές ενστάσεις για όλα τα στάδια του επίμαχου διαγωνισμού. 
Νομικοί κύκλοι σημειώνουν πως ούτε η αποχώρηση του κ.Καλογρίτσα ούτε η είσοδος του  Ιβάν Σαββίδη θα «περάσουν» καθώς όχι μόνον από τα κανάλια που έμειναν εκτός της διαδικασίας αλλά και όσα παίρνουν άδειες εξετάζουν τη νομική αντεπίθεση.
Κι αυτό διότι ο πρώτος «χτύπησε» την άδεια χωρίς να έχει τα χρήματα και ο δεύτερος,κατά δική του δήλωση έξω από τη ΓΓΕΕ - στην τελευταία φάση έδινε "μηδενικά ποσά».

Στο μικροσκόπιο τώρα ο Σαββίδης που πρέπει να δώσει δόση 20 εκατ.ευρώ

 

Ετοιμος όχι μόνο να δώσει σε 2-3 μέρες περίπου 20 εκατ ευρώ που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση των 61,5 εκατ. ευρώ που χτύπησε την άδεια αλλά και να ...αποκτήσει είτε το Star είτε τον ALPHA εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης.
Ακαριαία μετά την «αποχώρηση» Καλογρίτσα» ο κ. Σαββίδης έκανε μια εξαιρετικά αναλυτική δήλωση: 
«  Σε αυτά τα πλαίσια δηλώνω ότι ο πρώτος επιλαχών είμαι εγώ και είμαι έτοιμος να πληρώσω την πρώτη δόση.Αυτή η δήλωση μου είναι επίσημη και ταυτόχρονα θέλω να επαναλάβω το αίτημα μου προς τα κανάλια που δεν απέκτησαν άδεια, ότι εγώ είμαι έτοιμος να αποκτήσω τα κανάλια τους ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Εάν μας πληροφορήσουν ότι αποκτούμε αυτό το δικαίωμα, εντός 2-3 ημερών είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε την πρώτη δόση.Εγώ έκανα μια προκαταρτική πρόταση.

  Σήμερα υποθέτω πια ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να γίνω κάτοχος τηλεοπτικής άδειας και σε αυτά τα πλαίσια επαναλαμβάνω την πρόταση μου ότι είμαι έτοιμος να διαπραγματευθώ και με τον Alpha και το Star
Αυτοί θα πρέπει να κάνουν περικοπές στους εργαζόμενους και εμείς να φτιάξουμε ένα νέο κανάλι. Νομίζω ότι εντός των 90 ημερών που έχουν οριστεί ως προθεσμία θα λύσουμε αυτό το θέμα. Απλώς θεωρώ ότι είναι πιο σωστό να διατηρήσουμε τους εργαζόμενους που δουλεύαν και θα μπορούσαν να δουλεύουν.» 
 Το «φιάσκο» με το Πόθεν Εσχες Καλογρίτσα αλλά και το ειδικό  ενδιαφέρον που καταγράφεται εκτός Ελλάδας για το οικονομικό και όχι μόνο «προφίλ» του Ιβάν Σαββίδη, προοιωνίζεται άγριο ξεσκόνισμα. Στο οποίο δεν θα μετάσχει μόνον η επιτροπή του διαγωνισμού καθώς στις Βρυξέλλες άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν οι φήμες και οι πληροφορίες για στενή σχέση Σαββίδη με Πούτιν.

Αlpha:Δύο εικονικές υποψηφιότητες   

Ο κυρίως θιγόμενος ο Alpha - έχασε την άδεια από τα πονταρίσματα Καλογρίτσα και δέχθηκε δημόσια πρόταση από τον Ιβάν Σαββίδη για εξαγορά -  μιλάει για δυο «εικονικές υποψηφιότητες» και ετοιμάζει νέο φάκελο για προσφυγή στην Κομισιόν. 
Ο νομικός σύμβουλος του καναλιού Πάνος Λαζαράτος παρακολούθησε τη Δευτέρα το οπτικό υλικό του διαγωνισμού στην  ΓΓΕΕ και προέβη σε δυο νέες καταγγελίες που προτίθεται να εντάξει στον φάκελο προσφυγής στην Ε.Ε.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κάμερα η οποία θα «παρακολουθούσε» το δωμάτιο στο οποίο βρίσκονταν ο Ι.Βλαδίμηρος Καλογρίτσας όταν διεκδικούσε ήταν σε τυφλό σημείο και δεν ήταν ευδιάκριτα τα πρόσωπα που έμπαιναν και έβγαιναν. Και ενώ όλοι έπρεπε να μπαίνουν και να βγαίνουν με αστυνομική συνοδεία αυτό δεν συνέβαινε στο δωμάτιο Καλογρίτσα.

Κανένα πρόβλημα όλα προβλέπονται στην προκήρυξη απαντούν οι νομικοί του Ν. Παππά    

Η πλευρά του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας όχι μόνο υπερασπίζεται την εγκυρότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού αλλά χαρακτηρίζει ως «όνειρα θερινής νυκτός» τις απόψεις νομικών και πολιτικών που τα αμφισβητούν. Και τους καλεί να ξυπνήσουν. 
«Δεν επηρεάζει το κύρος του διαγωνισμού, ούτε τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η απόσυρση Καλογρίτσα» έλεγαν νομικοί κύκλοι του υπουργείου Επικρατείας.
« Αυτά προβλέπονται ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη. Για τα υπόλοιπα έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται όσοι επιθυμούν διακαώς να διατηρηθεί το παλιό καθεστώς της διαπλοκής. Απλά, καλό –για τους ίδιους- είναι κάποια στιγμή να ξυπνήσουν» σημείωναν.
Στην επικοινωνιακή διαχείριση του «φιάσκου Καλογρίτσα» από πλευράς κυβέρνησης μπήκε μπροστά ο Πάνος Καμμένος και προέκρινε ως επιχείρημα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα απέκλεισε τους "δήθεν κολλητούς".
Επίσης στα επιχειρήματα της κυβέρνησης προστέθηκε ότι προκύπτει όφελος 10 εκ. ευρώ παραπάνω καθώς ο Ιβάν Σαββίδης προσέφερε 61 εκ. ευρώ!
Μέσα σε κλίμα απόλυτης καχυποψίας και αμφισβήτησης η πενταμελής επιτροπή που έλεγξε το Πόθεν Εσχες Καλογρίτσα και άναψε το πράσινο φως να χριστεί υπερθεματιστής καλείται εντός των προσεχών πέντε ημερών να ελέγξει το Πόθεν Εσχες του Ιβάν Σαββίδη.        

 Αυτό είναι ένα από τα σημεία που αναδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας από τους κ. Τσίπρα και Καμμένο « να βάλουν τέλος στην φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την  ίδια την Δημοκρατία». 

« Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα.Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δυο εικονικές συμμετοχές;Όλοι αναρωτιούνται. Το νέο έλεγχο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια Επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε η ΝΔ. 
Το Μαξίμου απάντησε παραθέτοντας ότι η ΝΔ  στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο για ευνομούμενη χώρα, τρόπο την Επιτροπή του διαγωνισμού.
Υπενθυμίζει πως  το Δημόσιο έχει εισπράξει ήδη ( 65 εκατ.) και κατηγόρησε την ΝΔ ότι θέλει να επιστρέψει « 14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο, 24,6 εκατ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη, 25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού, 3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.»
Για προφάσεις εν αμαρτίαις κατηγόρησε με την σειρά του ο κ.Κουμουτσάκος την κυβέρνηση σε μια πρόγευση για το τι θα συμβεί στην Βουλή την Τετάρτη μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη στην προ ημερησίας συζήτηση.
Μείζον θέμα για το ΠΑΣΟΚ είναι η ψευδής βεβαίωση όσον αφορά στον έλεγχο Πόθεν Εσχες εκ μέρους της επιτροπής του διαγωνισμού και επισημαίνει πως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα.        
«Είναι επίσης ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την Κυβέρνηση Επιτροπή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο. Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της. 
Στα "καθεστώτα δεν υπάρχουν αδιέξοδα" ανέφερε το Ποτάμι παραφράζοντας την εμβληματική φράση του Παύλου Μπακογιάννη ( σήμερα είναι η 27η επέτειος από την δολοφονία του) επισημαίνοντας δηκτικά: «Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τα βάψουν μαύρα στο Μαξίμου...και προτείνει είτε Παππάς είτε Λεβέντης να γίνουν καναλάρχες.
Λεβέντης: Αδεια σε όλα τα κανάλια που λειτουργούν πάνω από 20 χρόνια  
Η Ενωση Κεντρώων επανέρχεται στην πρόταση που έχει διατυπώσει εξαρχής να δοθεί άδεια σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια εθνικής εμβέλειας που λειτουργούν άνω της 20ετίας.  
«Ζητούμε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Νίκο Παππά να επιτρέψει να αδειοδοτηθούν και όλα τα υπόλοιπα εθνικής εμβέλειας κανάλια που λειτουργούν άνω της 20ετίας, αφού βεβαίως καταβάλλουν το τίμημα των 60 εκατ. ευρώ» αναφέρει και καλεί τον πρόεδρο της Βουλής « να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση επανασύσταση του ΕΣΡ, ώστε όλες οι άδειες να εκδοθούν από την ανεξάρτητη αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου