Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

«Σχέδιο ανατροπής» της Κυβέρνησης «βλέπει» τώρα το Μαξίμου

Στην αντεπίθεση για την Τράπεζα Αττικής επιχείρησε να περάσει χθες η κυβέρνηση, υπό την πίεση που έχει διαμορφωθεί από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.
Ετσι, σε κυβερνητική ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «θαλασσοδάνεια» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που, όπως αναφέρεται, «έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ την Τράπεζα Αττικής, για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται».
Και η κυβερνητική ανακοίνωση συνεχίζει με προσωπική αναφορά στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εχει να απαντήσει κάτι ο κ. Μητσοτάκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα μας πει πότε και πώς προτίθεται να επιτρέψει τα χρήματα; Ή εφαρμόζει τη “συμφωνία αλήθειας” όπου τον βολεύει;».
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τον καταιγισμό αρνητικής δημοσιότητας και με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να συνεχισθεί ο κύκλος των αποκαλύψεων, προσπαθεί να λάβει, γενικότερα, αποστάσεις από το θέμα, αλλά και από όσα έχουν γίνει με επίκεντρο την Τράπεζα Αττικής.
Ετσι, κυβερνητικές πηγές έσπευδαν χθες να υπογραμμίσουν ότι όχι μόνο κατά την περίοδο για την οποία ελέγχεται η τράπεζα δεν υπήρχε εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση, αλλά και ότι, «ακόμα και σήμερα, η νέα διοίκηση δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι “διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά μια διοίκηση που προέκυψε από συμφωνία κυρίων για να μην μείνει η τράπεζα ακέφαλη».
Ουσιαστικά, αναφέρονται στις ενστάσεις που έθεσε η ΤτΕ για την προτεινόμενη αρχικά διοίκηση, που προκάλεσαν και κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα και τη συμβιβαστική λύση που υιοθετήθηκε μετά.
«Οργανωμένο σχέδιο»
Την ίδια στιγμή, έναντι των αποκαλύψεων, που αναδίδουν πνεύμα διαπλοκής, όπως καταγγελτικά ο ΣΥΡΙΖΑ περιέγραφε τα προηγούμενα χρόνια, όλο και περισσότερα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αποδίδουν τα όσα γίνονται γνωστά σε οργανωμένο σχέδιο να πέσει η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν αποστάσεις από τον κ. Καλογρίτσα.
εΣ αυτό το πνεύμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε χθες (STAR) ότι «τον κ. Καλογρίτσα ούτε τον ξέρω ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Δεν έχω ιδιαίτερες επαφές με καναλάρχες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβους κ.λπ. όλα αυτά τα χρόνια. Οποιος δεν είναι εντάξει, είτε στο θέμα της καταβολής των χρημάτων είτε στο πόθεν έσχες, πρέπει να φύγει από τη μέση και να πάμε στον επόμενο. Από εκεί και πέρα, πάει πολύ να μας “κουνάει το δάχτυλο” η διαπλοκή και όσοι τη στήριξαν τόσα χρόνια».
Δεν είναι λίγοι εκείνοι σε κυβέρνηση και κόμμα οι οποίοι θεωρούν ότι ίσως ο καλύτερος τρόπος να απεμπλακεί η κυβέρνηση από τη δίνη στην οποία έχει βρεθεί θα ήταν να δηλώσει ο κ. Καλογρίτσας αδυναμία καταβολής της πρώτης δόσης και να εκπέσει έτσι της διαδικασίας αδειοδότησης.

Με τον τρόπο αυτό, το ζήτημα θα λυνόταν με διαδικαστικούς όρους και στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα υποχωρούσε η πίεση που ασκείται με επίκεντρο τον εν λόγω επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου