Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν θα είναι παχιές οι αγελάδες (ή οι… μύγες)!

Πράγματι! Είχε ενδιαφέρον η συζήτηση στη Βουλή κατά την επικύρωση της συμφωνίας για το «Ελληνικό». Περισσότερο ενδιαφέρον προκαλεί η τοποθέτηση των διαφόρων στελεχών της κυβέρνησης. Ο Φλαμπουράρης μίλησε για «νίκη». Ο Μπαλτάς παραδέχθηκε ότι πρόκειται για «αναγνωρισμένη ήττα». Και ο Τσακαλώτος χαρακτήρισε τη συμφωνία παραχώρησης του «Ελληνικού», ως «μέρος του συμβιβασμού των εκλογών του Σεπτεμβρίου». Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση υπέστη «ήττα» στη διαπραγμάτευση του 2015.
Έσπευσε, φυσικά, να τονίσει: «Ιστορικά η Αριστερά πάντα πήγαινε καλά όταν άρχιζε ο οικονομικός κύκλος να ανεβαίνει»! Με άλλα λόγια; Όταν θα αυξηθεί το «Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν», τότε η Αριστερά θα κερδίζει στις εκλογές ή στις δημοσκοπήσεις. Προφανώς! Τότε στην περίοδο των παχιών αγελάδων θα μπορέσει η Αριστερά να μοιράζει, για όσα δεν κουράστηκε.

Με αυτά και με άλλα, ο ελληνικός λαός δεν ελπίζει. Αυτό το ξέρουμε όλοι μας. Από τις συζητήσεις στην εργασία μας. Από τις κοινωνικές μας συναναστροφές. Από τα ΜΜΕ. Διαβάζουμε, ακούμε, βλέπουμε και παρακολουθούμε, εκείνα τα μέσα και εκείνους τους δημοσιογράφους, που εκφράζουν την απογοήτευση, την οργή, την αγανάκτηση των πιο πολλών από εμάς.
Η χθεσινή έρευνα της MARC έρχεται να επιβεβαιώσει τις δικές μας εμπειρικές αλήθειες. Και είναι σημαντική. Είναι η πρώτη, που διεξάγεται ένα χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές. Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τους υποψήφιους «καναλάρχες» και τα σκανδαλώδη δάνεια της Τράπεζας Αττικής προς αυτούς. Λοιπόν!
Απογοήτευση, για τις κυβερνητικές επιδόσεις! Λάθος ο χειρισμός, για τις τηλεοπτικές άδειες! Και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος τα πήγε καλύτερα από τον Αλέξη.
Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά. Είναι θηριώδεις οι διαφορές. Και δεν υπάρχει περίπτωση στατιστικού σφάλματος. Έχουμε και λεμέ:
Το πρώτο ερώτημα: «Τι συναισθήματα έχετε ένα χρόνο μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη»; Το 83,1% δήλωσε ότι αισθάνεται χειρότερα. Μόλις, το 12,1% διαβλέπει μια ελπίδα για το μέλλον.
Το δεύτερο ερώτημα: «Ποια λέξη θα αποτύπωνε τη στάση σας απέναντι στην Κυβέρνηση»; Το 37,7% δήλωσε «απογοήτευση». Το 34% δήλωσε «οργή/θυμό». Το 9,3% «δυσπιστία». Το 7,7% «κατανόηση». Το 7,3% «ανοχή». Και το 2,5% «υποστήριξη»! Μόνο!
Να τους ξαναφωνάξουμε. Για να κυβερνήσουν… Όταν θα αυξηθεί το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου