Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Νίκη Bremain προεξοφλούν στερλίνα και διεθνείς αγορές Αισιοδοξία ότι η Μ. Βρετανία θα μείνει στην Ευρωπαίκή Ένωση δείχνουν οι διεθνείς χρηματαγορές.

niki-bremain-proeksofloun-sterlina-kai-diethneis-agoresΑισιοδοξία ότι η Μ. Βρετανία θα μείνει στην Ευρωπαίκή Ένωση δείχνουν οι διεθνείς χρηματαγορές, οι οποίες σημειώνουν σημαντική άνοδο, ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του δημοψηφίσματος. Την ίδια στιγμή, η στερλίνα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η κάλπη θα βγάλει τελικώς νικητή το στρατόπεδο του Brema
Στα ύψη η στερλίνα
Σημαντική ενίσχυση έναντι του δολαρίου και του ευρώ καταγράφει αυτήν την ώρα η στερλίνα. Στις 13.43, το βρετανικό νόμισμα κινείτο ανοδικά κατά 1,43% στα 1,4917 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και το επίπεδο των 1,4946 δολαρίων. 

Έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, η στερλίνα έφθασε γύρω στις 13:30 (ώρα Ελλάδας) τις 76,23 πένες για ένα ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου, ενώ χθες χρειάζονταν 76,77 πένες για ένα ευρώ.
«Νέα δημοσκόπηση που δείχνει πως η χώρα θα παραμείνει στην ΕΕ επέφερε ένα νέο υψηλό έξι μηνών για τη λίρα και άλμα στις αγορές αξιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη» σχολίασε ο Τζάσπερ Λόουλερ, αναλυτής του χρηματιστικού γραφείου CMC Markets. 
Η αισιοδοξία των επενδυτών εδράζεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις των Ipsos και Populus, που δείχνουν προβάδισμα του Bremain έναντι του Brexit.  
Ο τραπεζικός κολοσσός JP Morgan αναμένει αύξηση της στερλίνας στα 1,51 δολάρια, εφόσον οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της Ε.Ε., ενώ αντίθετα, σε περίπτωση Brexit, εκτιμά ότι το βρετανικό νόμισμα θα διολισθήσει στα 1,32 δολάρια.
Bremain «ψηφίζουν» και τα διεθνή χρηματιστήρια 
Εν τω μεταξύ, αισιοδοξία ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν τελικά υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν τα διεθνή χρηματιστήρια. 
Στο μέσο της συνεδρίασης, η άνοδος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ξεπερνούσε το 1%, ενώ σε Φρανκφούρτη και Παρίσι ήταν πάνω από 2%.
Με θετικό πρόσημο έκλεισε και ο Nikkei, στο Τόκιο, ενώ διάθεση για εκτίναξη δείχνουν και τα στοιχεία από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σΑ
Σημειώνεται πως και το διαδικτυακό γραφείο στοιχημάτων Betfair ανακοίνωσε πως οι πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ αυξήθηκαν σήμερα στο 86%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου