Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η Νάξος έκτο καλύτερο νησί παγκοσμίως

i-naksos-6o-kalutero-nisi-pagkosmiwsΝάξος. Ενα νησί εύφορο, επιβλητικό, με αρχέγονη μεγαλοπρέπεια. Ένα νησί που απλώνεται στην καρδιά του Αιγαίου με επιβλητικούς ορεινούς όγκους και εύφορες κοιλάδες.
Η Νάξος είναι το 6ο καλύτερο νησί παγκοσμίως, μετά από μεγάλη ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι ταξιδιώτες - μέλη του tripadvisor
Είναι ο τόπος που κατά την μυθολογία ανάθρεψε τον Δία, το νησί που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Διόνυσος και φιλοξένησε τον γάμο του με την Αριάδνη.
Μόλις χθες, ο δημοφιλής ιστότοπος διακοπών tripadvisor, είχε αναδείξει τη Νάξο νούμερο 2 στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών – μελών του στην Ευρώπη.
Και σήμερα έρχεται δεύτερη – παγκόσμια αυτή τη φορά - διάκριση: Η Νάξος είναι το 6ο καλύτερο νησί παγκοσμίως, μετά από μεγάλη ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι ταξιδιώτες - μέλη του tripadvisor.
Έτσι περιγράφει το tripadvisor στην ιστοσελίδα του τη Νάξο:

Μια λευκή πινελιά στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, το νησί της Νάξου είναι ένα μοναδικό μείγμα από αρχαία ερείπια και μοναδικές παραλίες. Το μεγαλύτερο από τα νησιά των Κυκλάδων, η Νάξος είναι το σπίτι της παιδικής ηλικίας του Δία, του βασιλιά των θεών. Φτάνοντας στη Νάξο, ακολουθήστε το υπερυψωμένο μονοπάτι για να φτάσετε στην Πορτάρα και να θαυμάσετε το «έμβλημα» του νησιού, μια πέτρινη πύλη που στέκεται στο νησάκι του Βάκχου, στην άκρη του λιμανιού. Στη δύση του ηλίου, η θέα του νησιού με τη θάλασσα στο βάθος, κόβουν την ανάσα!
Δείτε παρακάτω την πρώτη δεκάδα:
1. Σαν Πέδρο, Μπελίζ Cayes
2. Προβιντενσιάλες, Τερκς και Κάικος
3. Μπόρα Μπόρα, Νήσοι Σοσιετέ
4. Marco Island, Φλόριντα
5. Λούις και Χάρις, Σκωτία
6. Νάξος, Κυκλάδες
7. Aitutaki, Νήσοι Κουκ Southern
8. Nosy Be, Antsiranana Province
9. Νησί του Πάσχα, Χιλή
10. Ko Tao, Surat Thani Province

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου