Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Τα μικρόψυχα παιχνίδια του Αλέξη

Το Ελληνικό Ορθόδοξο Πάσχα μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Ευκαιρίες να συναντήσουμε πολλά πρόσωπα. Αγαπημένα και μη. Να βγούμε στη φύση. Όπου όλα τα υπόσχεται η φύση. Με τόσους ανθούς και μπουμπούκια. Να κλάψουμε στις εκκλησιές με αφορμή το Θείο Δράμα. Να πανηγυρίσουμε για την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Και μαζί με αυτήν να νιώσουμε τα σπαράγματα των εσωτερικών επιθυμιών μας για πολλές, πολλές Αναστάσεις. Και, αν μαντέψουμε σωστά, όλοι προσδοκούμε την Ανάσταση της ρημαγμένης πατρίδας μας. 
Ξεχνάμε τις ημέρες αυτές τις διάφορες εκκρεμότητες μας και νιώθουμε έτσι πιο ελεύθεροι παρά ποτέ. Αυτή η εσωτερική και εξωτερική ελευθερία επιτρέπει και ενθαρρύνει τον εσωτερικό στοχασμό. Για τα προσωπικά, τα οικογενειακά, της παρέας και του κοινωνικού περίγυρου. Τελευταία ανακάλυψα πως αυτός ο στοχασμός είναι βασανιστικός. Αφορά την Πατρίδα μας.
Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση επιχειρεί, με τακτικισμούς και τεχνάσματα, να μας επιβάλει τον τρόπο και τη μέθοδο που θέλει εκείνη να παρακολουθούμε τα γεγονότα. Κορυφαίο παράδειγμα οι διαβόητες διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση. Με απλά λόγια, δηλαδή, οι προσπάθειές της για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις από τους ξένους. Διαφορετικά, το ξέρει κι εκείνη, θα πτωχεύσουμε. Με ακόμη χειρότερους όρους από τις προηγούμενες περιπτώσεις κινδύνων πτώχευσης.
Ποια είναι η πραγματικότητα; Ουσιαστικά έχουν συμφωνηθεί όλα. Και τα 5,4 δις των άμεσων φορολογικών μέτρων. Και τα 3,6 δις ευρώ των προληπτικών μέτρων. Τι στην ουσία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Το περιτύλιγμα των μέτρων και το χρόνο ανακοίνωσής των.
Εδώ ανεφύη μια εσωτερική διαφωνία. Ανάμεσα στον Ευκλείδη και τον Αλέξη. Ο πρώτος ξέρει, ότι όσο καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις, τόσο βαθαίνει η βλάβη της Εθνικής Οικονομίας. Ο Αλέξης, όμως, ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα. Θέλει να δείξει ότι αντιστέκεται. Ότι είναι ο «ήρωας» των εθνικών μας συμφερόντων. Και πώς θα κρυφτεί! Θέλει να αποδείξει, ότι μόνον αυτός μπορεί να διαπραγματεύεται επί 17 ώρες συνεχώς. Δήθεν για την πατρίδα και το λαό μας! Στ΄ αλήθεια; Παλεύει για να περισώσει ό,τι μπορεί για τον εαυτό του και τη μικρή παρέα του.
Θα τον αφήσουν, όμως, αυτή τη φορά ελεύθερο στα μικρόψυχα παιχνίδια του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου