Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Την μήνιν των συνδικαλιστικών σωματείων από διάφορους κλάδους δέχθηκαν σήμερα οι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Οικονομίας κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων Θόδωρο Μάλλιο να είναι ιδιαίτερα… καυστικός!

«Αυτά που έκαναν οι περίφημοι Σαμαροβενιζέλοι ήταν καλύτερα από εσάς που λειτουργείτε σαν μαθητευόμενοι μάγοι», ξεκίνησε την παρέμβαση του ο κ. Μάλλιος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενισχύει τους έχοντες και κατέχοντες σε βάρος των μικρομεσαίων. Και αφού έστρεψε τα βέλη του κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη χαρακτηρίζοντας ως «κρίση ειλικρίνειας» τη δήλωση του «τα δύσκολα πέρασαν τα χειρότερα έρχονται» κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν «Κάντε πολιτικό χαρακίρι και παρατήστε τα. Ήρθατε ως αξιοπρεπείς με τους φίλους και τους συγγενείς και τώρα έχετε φτάσει εκεί που φτάσατε. Καλύτερα παρατήστε τα».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Γαλανόπουλο στο thetoc.gr σφόδρα επικριτικοί κατά του νομοσχεδίου ήταν το σύνολο των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που κλήθηκαν στη Βουλή για να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Στράτος Παραδιάς (πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων: Ζήτησε να μην ισχύσει η επιβολή φόρου 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Εκτίμησε ότι η μη καταβολή του υπέρογκου ΕΝΦΙΑ θα οδηγήσει σε αύξηση των πλειστηριασμών δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και απώλεια πρώτης κατοικίας.
Γιώργος Αδαμίδης (πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ): «Αυτοί που θα τολμήσουν να πουλήσουν τη ΔΕΗ θα έχουν νομικές ευθύνες».
Αλέξανδρος Καραφυλλίδης (πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών): «Η αγορά ζύθου έχει υποστεί μεγάλες  απώλειες από το 2009.  Από τα 130 εκατομμύρια ευρώ έχουμε φτάσει στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Μην αυξήστε τους φόρους».
Σπύρος Μάμαλης (πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας): «Όχι μόνο δεν επισπεύδεται η κατάρτιση δασικών χαρτών, αλλά στόχος είναι να νομιμοποιήσετε τα αυθαίρετα».
Ευάγγελος Κιτσάκης (γενικός διευθυντής Ελληνικών Συνδέσμων Καπνικών Εταιριών Ευρώπης):  «Κάθε αύξηση των φόρων στα κανπινά προιόντα αυξάνει την εγκληματική δραστηριότητα του λαθρεμπορίου που έχει φτάσει στο 25% και είναι από τις μεγαλύτερες της Eυρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου