Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες θα νικήσουν

Τα μπλόκα των αγροτών κρατάνε ένα μήνα. Οι χθεσινές τους διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας είχαν ένα μεγαλειώδη χαρακτήρα. Είχαν και πλήθος και πάθος. Αγρότες από όλη την Ελλάδα. Θα συνεχίσουν και σήμερα. Εκατοντάδες ξενύχτησαν στην πλατεία Συντάγματος. Το απόγευμα θα φτάσουν και μερικές ακόμη χιλιάδες. 
Η αστυνομοκρατία που επέβαλε η κυβέρνηση δεν πέρασε. Τα αδικαιολόγητα αστυνομικά μπλόκα παρεμπόδισης της προσέγγισης των διαδηλωτών στο κέντρο της πόλης κατέρρευσαν μπροστά στο πλήθος και την αγανάκτηση των αγροτών. Και ο «γενίτσαρος» υπουργός Δημόσιας Τάξης ψέλλισε συκοφαντίες σε βάρος αυτής της αυθόρμητης αγροτικής εξέγερσης. Κανένας μας δεν πρέπει να επιδοκιμάζει πράξεις βίας. Σ΄ αυτούς τους αέναους κύκλους βίας ανάμεσα στην αυθαιρεσία της κρατικής εξουσίας και τη γνήσια οργή των πολιτών ποιος μπορεί να τραβήξει γραμμή ανάμεσα σε δίκαιους και άδικους; 

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος. Δεν υπάρχει καμιά λογική στην αναίρεση του 70% του εισοδήματός των με την άγρια μορφή φόρων και εξαναγκαστικών, υποχρεωτικών εισφορών. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δικαιολογία. Αυτή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη. Το 2015 θα είχαμε αύξηση του εθνικού προϊόντος κατά 2,7 %. Δηλαδή, τουλάχιστον κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Δε θα χρειαζόμασταν τα θηριώδη μέτρα που η ίδια συνομολόγησε ως αποτέλεσμα της τυχοδιωκτικής της πολιτικής. Και η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος θα ήταν εξ ολοκλήρου δραστική και αποτελεσματική ήδη από τον ασφαλιστικό νόμο του 2010.
Οι επιπολαιότητες της κυβέρνησης και η ανικανότητα της μας έφερε έως εδώ. Αυτός ο αγώνας δε θα πάει χαμένος. Οι αγρότες θα γυρίσουν στα χωράφια τους νικητές. Και ηθικά και υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου