Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Σφοδρή επίθεση της πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Στ. Ξουλίδου στον Π. Καμμένο: Ποιός έλεγε «στα τέσσερα»; Χαρακτηρίζει «δύο φορές προδοτική και δοσίλογη» την κυβέρνηση.

ksoulidou-se-kammeno-poios-elege-sta-tesseraΤο «μπλοκάρισμα» στο Twitter του Πάνου Καμμένου στην πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου προκάλεσε την έκρηξη της τελευταίας, η οποία τόνισε: "Εκείνο "στα τέσσερα" ποιός το είπε;". 
Είχαν προηγηθεί αναρτήσεις της με τις οποίες ζητούσε την απομάκρυνση Καμμένου από την ηγεσία των ΑΝΕΛ, ενώ χαρακτήριζε την παρούσα κυβέρνηση "δύο φορές πιο προδοτική και δοσίλογη από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου".
Παράλληλα, σε συνέντευξή της τη Δευτέρα, η πρώην βουλευτής που δεν ήταν

Πως θα υπολογιστεί το «τσεκούρι» στις συντάξεις σας

«ΣυντάξειςΣφίγγει η θηλιά» για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους στην χώρα καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές παραμένουν σε τεντωμένο σχοινί ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει και στήριξη εντός των τειχών καθώς η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατέληξε σε φιάσκο για τον Αλέξη Τσίπρα.
Με τα σχέδια των ισοδυνάμων να βρίσκονται στον αέρα, η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ωστόσο, αν όλα τα ισοδύναμα απορριφθούν αναγκαστικά θα βγάλει από το συρτάρι το σχέδιο για  περικοπή των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επανυπολογισμού τους με έναν ενιαίο συντελεστή.

Για ποιους έρχονται νέες επιβαρύνσεις ύψους 1 δισ. ευρώ

εφορίαΠρεμιέρα κάνουν οι φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνει ο νέος Προϋπολογισμός με τους πολίτες να καλούνται να… ενισχύσουν με περίπου 2 δισ. ευρώ τα κρατικά ταμεία, από την τελευταία δόση του φετινού φόρου εισοδήματος και της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες θα σηκώσουν για ακόμη μια φορά τα φορολογικά βάρη καθώς θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 1 δισ ευρώ παραπάνω για φόρο εισοδήματος εντός του 2016, καθώς την επόμενη χρονιά θα «ξεδιπλωθούν» πλήρως όλα τα μέτρα που έχουν ή πρόκειται να ψηφιστούν.

Στην παράταση οι πληρωμές σε Εφορία και ΕΝΦΙΑ

TaxisnetΠαρατείνεται ως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά-νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης ΕΝΦΙΑ που λήγει σήμερα.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015.

Αμεση ανάλυση: Ο Αλεξης, ο Αχμέτ και η προσβλητική υποχώρηση ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Ενας πολιτικός ηγέτης πρέπει να αποφεύγει ανούσιες κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού γιατι συχνά αυτές γυρίζουν μπούμεραγκ και καταλήγουν σε προσβλητικές και ενίοτε σε εξευτελιστικές, αναδιπλώσεις.
Η αρχή ισχύει τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πολιτική. "Μην λες πράγματα που δεν μπορείς να υποστηρίξεις και μην δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να υλοποιήσεις", θα έπρεπε να αποτελεί αυτονόητο αξίωμα της πολιτικής. Κι, όμως, πολλοί ηγέτες υποκύπτουν στον λαικισμό και παρασύρονται από τον ενθουσιασμό της στιγμής. Στην πορεία όσα έχουν υποσχεθεί και δεν έκαναν, τα βρίσκουν μπροστά τους, καταβάλλοντας και το ανάλογο πολιτικό κόστος.

«Τελείωσαν» τον Παναθηναϊκό - Βαριά τιμωρία και νίκη 3-0 για τον Ολυμπιακό |

«Τελείωσαν» τον Παναθηναϊκό - Βαριά τιμωρία και νίκη 3-0 για τον ΟλυμπιακόΗ μέγιστη ποινή επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Με τη μέγιστη ποινή που προβλεπόταν βάσει ΚΑΠ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που δεν έγινε ποτέ. Αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών,βαρύ πρόστιμο για τους πράσινους και κατακύρωση του αγώνα στον Ολυμπιακό αποφάσισε η Super League. 

Τέλος στις μειωμένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τους φοιτητές των Δημόσιων ΙΕΚ

 Τέλος στις μειωμένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τους φοιτητές των Δημόσιων ΙΕΚΧάνουν τη φοιτητική έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι φοιτητές των Δημόσιων ΙΕΚ, καθώς ακόμη το υπουργείο Παιδείας δεν έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με τον ΟΑΣΑ, προκειμένου να εγκριθεί το σχετικό κονδύλι.
Ηδη ο ΟΑΣΑ με εγκύκλιο του έχει ενημερώσει τα κατά τόπους γραφεία έκδοσης καρτών και εισιτηρίων να μην εκδίδουν μειωμένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε όλους τους φοιτητές των Δημόσιων ΙΕΚ.

Σαν Σήμερα – Τα 10 σημαντικότερα γεγονότα [εικόνες] |

Ποια τα δέκα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στον κόσμο;
1835

Ο Αμερικάνος συγγραφέας, κριτικός και «πατέρας» του Τομ Σόγιερς,  Μαρκ Τουέιν γεννιέται στο Μιζουρι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Νάξου

Για πρώτη χρονιά εφέτος ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εθελοντές εκπαιδευτικοί θα παρέχουν υποστήριξη στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, την φυσική και τη χημεία. Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα γίνονται στο Φιλώτι. Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών  των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.
Καλούνται οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο.....

Συνάντηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το φερόμενο «χρέος».

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αργύρη Ανεβλαβή, την Δημοτική Υπάλληλο Μαρίνα Λεοντίου και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Μαϊτό, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με θέμα το φερόμενο χρέος του Δήμου, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τους ελέγχους του Δήμου.
Η Ναξιακή αντιπροσωπεία παρέθεσε όλα τα νέα στοιχεία και ευρήματα που ήρθαν στο φως μετά από σχετικό έλεγχο ενταλμάτων και παραστατικών του ίδιου του Ταμείου Παρακαταθηκών και ......

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΝΑΞΟΥ."3 Δεκέμβρη ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά!
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 11.00 π.μ. 
 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ!

Να μην περάσουν οι νέες θηλιές στο λαιμό μας!
 
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,

Στη Νάξο πλέκουν σκουφάκια για το "Χαμόγελο του Παιδιού"!

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 16:00, στο Μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Γρότα Νάξου πλέκουμε σκουφάκια με βελόνες ή βελονάκι για να τα στείλουμε στο "Χαμόγελο του Παιδιού", λέει στην πρόσκληση συμμετοχής το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που έχει τη σχετική πρωτοβουλία. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νήμα και τις ανάλογες βελόνες ή βελονάκι. 

Πώς η απλή αναλογική μπορεί να ανοίξει την πόρτα συνεργασίας για ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντη

Το σενάριο αλλαγής του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερον επανέρχεται στο τραπέζι, ως η οδός που θα επιτρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει την πόρτα της συναίνεσης ή ακόμη και της κυβερνητικής συνεργασίας σε περισσότερα κόμματα.
Το ενδεχόμενο αυτό εφέρετο να είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ως ένα “όπλο” για την περίπτωση που η κυβέρνηση αντιμετώπιζε προβλήματα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της.

Κοντονής: Να παραδώσουν τις έδρες τους όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνήσουν στο ασφαλιστικό ΑΡΑΓΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ????

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)Οσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τυχόν διαφωνήσουν με τη λύση που θα δοθεί στο ασφαλιστικό, θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους, δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής.
«Θεωρώ ότι αυτό είναι καθήκον και υποχρέωση. Διότι όσοι πολιτευτήκαμε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζαμε τα προβλήματα, οι δυνατότητες λύσεων ήταν προεκλογικά γνωστές», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξή του στην Realnews, εξηγώντας αυτή τη θέση του.

Δραματική παρέμβαση Στουρνάρα: Διασφαλίστε την πολιτική σταθερότητα αλλιώς δεν θα υπάρχει επόμενη ημέρα |

(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)Σαφές μήνυμα να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης περιόδου και δημιουργηθεί κλίμα πολιτικής αστάθειας έστειλε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.
Με αποκλειστική του δήλωση στο Mega o κ. Στουρνάρας αφήνει να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα υπάρχει «επόμενη ημέρα», παραπέμποντας εμμέσως στο σχέδιο Σόιμπλε περί Grexit.
Η προειδοποίηση Στουρνάρα θα αποτυπώνεται και στην έκθεση νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Οι εκτιμήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Επτά σημεία καταγράφει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τα οποία υποστηρίζει ότι επιβεβαιώνουν τις θέσεις τους ενώ αναμένουν εφεξής, όπως υποστηρίζουν: "Διάλογο με ανοιχτά χαρτιά, μέσα στην Βουλή, ενώπιον του Ελληνικού λαού".
Πρόκειται για τα εξής:
"1) Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχουμε αποδείξει την βαθιά μας πίστη στην ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για μείζονα θέματα που αφορούν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Αυτό πράξαμε και το καλοκαίρι με την ενεργή συμβολή μας στην αποτροπή του καταστροφικού Grexit, που θα έφερνε τη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού

Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας στο μεταναστευτικό

Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας στο μεταναστευτικό Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία συμφώνησαν σήμερα ότι η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας χρειάζεται να αναζωογονηθεί, ενώ η ΕΕ δεσμεύτηκε να διαθέσει επιπλέον πόρους 3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στην Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα οι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
"H ΕΕ συμφώνησε σε ένα ταμείο 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία", δήλωσε ο Tusk μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου στις Βρυξέλλες.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει... ραντεβού με την Εφορία ώς το τέλος του 2016

Κάθε μήνα λοιπόν, όπως αναφέρουν τα Νέα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εισφέρουν τον φορολογικό οβολό τους.

Τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία για: 
  • την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων
  • την καταβολή της πρώτης δόσης από την αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις (από το 80% στο 100%)
  • την καταβολή της 2ης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Εκδήλωση για την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή της διοργάνωσε η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου,

Προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα τις Κυκλάδες του Κυκλαδίτη σκηνοθέτη, Γιώργου Δάμπαση.

Παράλληλα, λειτούργησε έκθεση Κυκλαδικών εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και έκθεση βιβλίων Κυκλαδιτών συγγραφέων.

Του Τσίπρα η συναίνεση είναι για τους Λεβέντες!

Για να προκύψει η αναγκαία πολιτική συναίνεση θα πρέπει να υπάρχει κουλτούρα διαλόγου. Και για να υπάρχει κουλτούρα διαλόγου πρϋπόθεση είναι η εμπιστοσύνη που κατακτάται με την αξιοπιστία, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια των συνομιλητών. Εχουμε έναν πρωθυπουργό, εκπαιδευμένο στη διχαστική ρητορεία και πρακτική, που άλλοτε συκοφαντεί και άλλοτε .

Δημοσκόπηση - έκπληξη: Πρόωρη κόπωση και φθορά κλονίζουν την κυβέρνηση

Εκπλήξεις επιφυλάσσει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Κάπα Research και δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα μ' αυτήν, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σημαντική φθορά, η Νέα Δημοκρατία κάνει ελεύθερη πτώση ενώ τρία κοινοβουλευτικά κόμματα βρίσκονται κάτω από το 3%.
Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση που γίνονταν σήμερα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε ένα ποσοστό της τάξης του 18,4% και η ΝΔ 14,9%, ενώ στη Βουλή θα κατάφερναν να μπουν πέντε κόμματα.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,6%, και ακολουθούν: Το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 4,4%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι ΑΝΕΛ με 2,1%.

Φραπόγαλο με πέντε ζάχαρες και δόξα στον Πανάγαθο!

Έχουμε τον καλύτερο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Την καλύτερη κυβέρνηση ever. Τον πιο πετυχημένο υπουργό Οικονομίας. Την πιο τέλεια αντιπολίτευση, με ηγέτη τον κ. Πλακιωτάκη, τον οποίον ατυχώς δεν γνωρίζει ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Πιπέρι! Και βεβαίως – βεβαίως είμαστε ο καλύτερος λαός του κόσμου που ζει στην πιο ωραία γωνιά του πλανήτη!
Γενικώς είμαστε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα. Τα λεφτά μας τα δίνουν οι Ευρωπαίοι με τα μνημόνια και τα εθνικά μας δίκαια τα προασπίζονται οι Ρώσοι.
 Αν πιστέψουμε δε και τις προφητείες, σύντομα θα κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη δίχως να πέσει μία σφαίρα. Μιλάμε για το απίστευτο, το άπιαστο, αυτό που άλλοι λαοί το περιμένουν αιώνες κι εμείς το έχουμε στο τσεπάκι μας. 
Θα πίνουμε, λοιπόν, το φραπόγαλο με τις πέντε ζάχαρες στην παραλία στη Θεσσαλονίκη και οι άλλοι θα ξεροσταλιάζουν στον ήλιο να μας περιμένουν στη Πόλη για να μας παραδώσουν τα κλειδιά. Εμείς χαλαρά…

Πρόεδρος Τραμπζονσπόρ: «Ζηλεύω αυτά που ζήσαμε στη Νάξο»

Πρόεδρος Τραμπζονσπόρ: «Ζηλεύω αυτά που ζήσαμε στη Νάξο»Την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο κλειστό της Νάξου και την φιλοξενία του Πανναξιακού στην Τραμπζονσπόρ αποθέωσε ο Μεχμέτ Οζ, πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου. 

Μετά το ματς των δύο ομάδες για το Challenge Cup ο Οζ έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα προς τους Ναξιώτες, αναφέροντας πως το παιχνίδι αποτελεί γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ευχαριστώντας παράλληλα τον σύλλογο για όλα. 

Η ανάρτηση του προέδρου της Τραμπζονσπόρ: 
«Η Φιλία Κέρδισε» 

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Το Μεγαλύτερο Σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης

AESOP FABLES WOLFΓια πάρα πολλά χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά έκαναν πολιτική τους σημαία το διαρκές ξεπούλημα της χώρας. Από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΤΕ και του ΟΛΠ επί Καραμανλή, μέχρι και την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων πέρσι το φθινόπωρο, όλα τα βάφτιζαν ξεπούλημακαι προδοσία, λες και έπασχαν από ένα ιδιότυπο σύνδρομο Τουρέτ. 
Ανεξαρτήτως των όρων ή του τιμήματος, κάθε μα κάθε φορά που γινόταν ιδιωτικοποίηση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε στις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις με απίστευτη αμετροέπεια και διχαστική ρητορική, απειλώντας την εκάστοτε κυβέρνηση με λαϊκή οργή και ειδικά δικαστήρια. Το πολύ σκληρό λεξιλόγιο

Ένας από τους 2 δεν λέει αλήθειες.

Καμμένος: Δεν τέθηκε θέμα οικουμενικής κυβέρνησης.
Λεβέντης: Ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση.
Καμμένος: Στο ασφαλιστικό διαφώνησαν μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Λεβέντης: Σε τι να συμφωνήσω, αφού υπέγραψαν ήδη μείωση συντάξεων. Είναι κοροϊδία. 
Τους άφησα να γράψουν στο κοινό ανακοινωθέν ότι θέλουν.

Επιστολή Φώφης Γεννηματά προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε,
Mου ζητήσατε   σήμερα, μετά από αίτημα του   Πρωθυπουργού,   να συμμετάσχω ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία σας με θέματα: α) Ενημέρωση για τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το “προσφυγικό”, β) Ασφαλιστικό, γ) Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ως προς την ενημέρωση για το “προσφυγικό”, η ανάγκη είναι προφανής, αρκεί βέβαια να είναι πλήρης και να αποδειχτεί από το περιεχόμενό της πως δεν τέθηκε ως θέμα της σύσκεψης για λόγους προσχηματικούς. Επίσης θέλω να επισημάνω  με έμφαση ότι πρέπει να συζητηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και τα άλλα μείζονα  Εθνικά  Θέματα .

Βάρα σανό ρε…

Διαβάζω στην «δημοκρατία» της 24 Νοεμβρίου: «Τα χρήματα για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του ΣτΕ έχουν διασφαλισθεί και βρίσκονται στον κωδικό των εξοπλιστικών», διεμήνυσε χθες [δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αξιωματικών, δηλαδή τότε ακριβώς που (νόμιζε ότι) χρειαζόταν…] ο κ. Καμμένος, ο οποίος συνέχισε ότι «το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται επειδή τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για να προχωρήσει το ήδη υπάρχον Νομοσχέδιο, με το οποίο θα επιστρέψουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012».

Συμβούλιο αρχηγών που κατέληξε σε καβγά |

Συμβούλιο αρχηγών που κατέληξε σε καβγάΜέσα σε κλίμα έντασης διεξήχθη το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Μετά από μαραθώνια σύσκεψη, που διήρκεσε πάνω από 6 ώρες, οι έξι πολιτικοί αρχηγοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα μείζονα θέματα του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης. Τα εν λόγω θέματα -ιδίως δε το πρώτο- αποτέλεσαν πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπήρξε έντονη διαμάχη, με αφορμή το θέμα των συντάξεων.

Καμία χείρα βοηθείας σε Τσίπρα - "Ναυάγιο" η απόπειρα συναίνεσης

Καμία χείρα βοηθείας σε Τσίπρα - "Ναυάγιο" η απόπειρα συναίνεσηςΤίτλοι τέλους έπεσαν μετά από εξήμισι ώρες που διήρκεσε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, στη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης να αποσπάσει την ελάχιστη δυνατή συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Άπαντες οι πολιτικοί αρχηγοί απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα για σύσταση διακομματικής επιτροπής σχετικά με το ασφαλιστικό, αλλά και σχετικά με το Σύνταγμα.
Μάλιστα, όπως φάνηκε και από δηλώσεις τους, τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φ. Γεννηματά όσο και ο Β. Λεβέντης, κάλεσαν την κυβέρνηση να συζητηθούν όλα κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες της Βουλής, υπενθυμίζοντας άλλωστε τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για περικοπές, φέρνοντας το τρίτο μνημόνιο.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Νέο EuroWorking Group για τον νέο πακέτο προαπαιτούμενων

EuroworkingΟλοκληρώθηκε η λίστα με το δεύτερο κύμα προαπαιτούμενων δράσεων που πρέπει να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ.
Η εν λόγω λίστα θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group ώστε να λάβει το «πράσινο φως» των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης και να αρχίσει η ελληνική κυβέρνηση την εφαρμογή της.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί η δημιουργία του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, καθώς η ελληνική πλευρά επιχειρεί να μεταθέσει τις όποιες αποφάσεις για το θέμα για τον Ιανουάριο ενώ η πλευρά των θεσμών πιέζει για τη δημιουργία ομάδας εργασίας με την συμμετοχή στελεχών της τρόικας που θα αποφασίσουν την ταχύτατη δημιουργία του ταμείου.

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΕΝΖΙΝΗ

«Δεν θα βρείτε στο ΠΑΣΟΚ συνενόχους στις προειλημμένες καταστροφικές αποφάσεις ».

Φ. Γεννηματά: Προσχηματικός ο διάλογος που θέλει η κυβέρνησηΑπό το βήμα της ημερίδας του ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απάντησε στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο λέγοντας ότι γίνεται για προσχηματικούς λόγους.
«Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τώρα να μιλήσει για διάλογο. Τώρα που η κρίση και τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του είναι σε όλους ορατά. Ο διάλογος που ζητά είναι προσχηματικός. Αναζητά «συνενόχους», συνυπεύθυνους στις προειλημμένες καταστροφικές αποφάσεις του», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Νέο ασφαλιστικό: Κλείδωσαν οι μειώσεις σε όλες τις συντάξεις ως 20% -Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOCΑνατροπές για όλους τους συνταξιούχους φέρνει το νέο ασφαλιστικό, το οποίο η κυβέρνηση προωθεί με διαδικασίες κατεπείγοντος προκειμένου να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του στις αρχές του 2016.
Με βάση αυτό, οι νέες συντάξεις θα είναι πολύ κοντά στα όρια των σημερινών συντάξεων του ΙΚΑ, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν τα ποσά που λάμβαναν μέχρι σήμερα να μειώνονται κατακόρυφα.

Ο Τσίπρας ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών |

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOCΕπισπεύδονται οι εξελίξεις ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και με φόντο την «καυτή» μεταρρύθμιση.
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη. Υπενθυμίζεται πως ο Προκόπης Παυλόπουλος επιστρέφει την Παρασκευή το μεσημέρι από την Ιταλία, οπότε αν οι αρχηγοί των κομμάτων αποδεχθούν την πρόταση, είναι πολύ πιθανόν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει τη σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών. «Τα δανεικά τέλος» κ.Τσίπρα: Είναι ο άνθρωπος που τη μια μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOCΜε ανάρτησή του στη σελίδα του Ποταμιού στο Facebook ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει τη σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών.
«Τα δανεικά τέλος», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίζει: «Θα σας θυμίσω τι είχα πει προεκλογικά για τον κ.Τσίπρα: Είναι ο άνθρωπος που τη μια μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Άνοιξε ο δρόμος για τις κατασχέσεις σε καταθέσεις και σπίτια

ΚατασχέσειςΠέφτει πλέον και το τελευταίο κάστρο προστασίας των φορολογουμένων καθώς άνοιξε ο δρόμος και πλέον οι τράπεζες θα κατάσχουν αυτόματα οποιουδήποτε ύψους ποσά που κατατίθονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς
Τα χειρότερα έρχονται για όσους χρωστάνε μεγάλα ποσά στο Δημόσιο καθώς κινδυνεύουν να χάσουν και την κατοικία τους, μιας και πλέον αυτή δεν προστατεύεται έναντι των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να επιβάλει το Δημόσιο.
Έτσι, όλα τα κατασχετήρια που έχουν σταλεί στις αρμόδιες ΔΟΥ έχουν ενεργοποιηθεί έπειτα από την άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση και από την 1/11/2015 τα ποσά που θα κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα μπορούν να κατασχεθούν εκτός και αν οι λογαριασμοί στους οποίους πιστώνονται έχουν δηλωθεί ως «ακατάσχετοι» στο Taxis.

Ποια σκορ κυνηγάει... Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16»

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16»Παρά το επιβλητικό 4-0 της Μπάγερν, ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στους «16» του Champions League. Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων υποδέχεται την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη (9/12) σε ένα ματς τελικό, όπου ψάχνει δύο αποτελέσματα, νίκη και ισοπαλία, όμως ακόμα και σε περίπτωση ήττας μπορεί να πάρει το εισιτήριο...

Η... προίκα της νίκης των «ερυθρολεύκων» με τα τρία γκολ στο Λονδίνο, τους δίνει πλεονέκτημα.

Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί με 1-0 ή με 2-1 τότε προκρίνεται αυτός. Αντίθετα αν χάσει με ένα σκορ όπου η Άρσεναλ θα βάλει πάνω από τρία γκολ θα μείνει εκτός. 

Γεύμα στην Τράπεζα της Ελλάδος Στουρνάρας με Τσίπρα - Δραγασάκη για την επιστροφή στην κανονικότητα

Στουρνάρας με Τσίπρα - Δραγασάκη για την επιστροφή στην κανονικότηταΣυντονισμένη προσπάθεια με στόχο η οικονομία να επιστρέψει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν θα επιχειρήσει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκαν την Τρίτη στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) με τον Γιάννη Στουρνάρα, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του τελευταίου.

Στη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που θα συμβάλουν στο να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία των τραπεζών και της αγοράς, ώστε η οικονομία να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς το ταχύτερο δυνατόν.

Παναγούλης: Συγγνώμη για τους νόμους που ψήφισα και πλήττουν τον λαό.

panagoulhs.medium.jpgΩς ανεξάρτητος βουλευτής, θα λειτουργεί, ο Στάθης Παναγούλης, όπως ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής με επιστολή του, στην οποία χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική» την αποπομπή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της στάσης κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το τρίτο «πακέτο» προαπαιτουμένων.
Ο Στάθης Παναγούλης επικαλείται το Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή», ώστε να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό που αποδίδει στην επιλογή του πρωθυπουργού για την διαγραφή του, αλλά και την απόφασή του να μην παραιτηθεί.

"Το να είσαι βασιλιάς είναι ανώφελο. Αυτό που μετράει είναι να δημιουργήσεις ένα βασίλειο".

Στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι συνηθισμένο το ερώτημα "πότε θα πέσει η κυβέρνηση;". Στην ελληνική εκδοχή της το ερώτημα μετατρέπεται πλέον σε "πότε θα πέσει η αξιωματική αντιπολίτευση;"! 
Η απάντηση είναι απλή: είναι θέμα χρόνου. Από την περασμένη Κυριακή το κόμμα "Νέα Δημοκρατία" έπαψε να υπάρχει με τα χαρακτηριστικά που είχε ως τώρα. 
Ο πολιτικός φορέας που ίδρυσε πριν από 41 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άλλαξε ηγεσία έξι φορές μετά απ' αυτόν. Και στις έξι η συνέχειά του ήταν διασφαλισμένη. Η κομματική συσπείρωση ήταν μέγεθος υπέρτερο των προσώπων. Γι' αυτό άλλωστε όταν ο Κωστής Στεφανόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη -μετά την ήττα τους στις εσωκομματικές αρχαιρεσίες- επιχείρησαν να αναμετρηθούν με τους νικητές, οι οπαδοί τους δεν ακολούθησαν.

ΑΡΠΑΧΤΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΑΖΕΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ

Αρπαχτή στις τράπεζες μέσω προκλητικής απαξίωσηςΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΡΜΕΝΑΚΗ
Η κυβέρνηση της «Αριστεράς» έκανε την πιο επιθετική ιδιωτικοποίηση τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο πουθενά στην ιστορία του νεοφιλελευθερισμού, να υπάρχουν δημοσιευμένοι ισολογισμοί (εννεαμήνου 2015 μετά τα capital controls) με συνολικό ύψος ιδίων κεφαλαίων στα 24,6 δισ. ευρώ και να γίνεται αύξηση κεφαλαίου αποτιμώντας την τρέχουσα αξία των τραπεζών στα 750 εκατ. ευρώ, δηλαδή υποτίμηση κατά 23,9 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 96,9%.
 Στην πράξη, δηλαδή, οι τράπεζες χαρίζονται. Η έννοια «κλοπή» μπροστά σε αυτά τα νούμερα χάνει πλέον το νόημά της… Κατά τα άλλα, οι κλέφτες των τραπεζών συλλαμβάνονται και φυλακίζονται… Καθοδηγητής και επόπτης αυτής της «δωρεάν» συναλλαγής είναι η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή, μέσω της σιωπής, όλων των αρμόδιων θεσμικών οργάνων της χώρας (Βουλή, Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Χρηματιστήριο κ.λπ.).
25-11-15 1

Αρχειοθήκη ιστολογίου