Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τα πλοία δεμένα από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης και για ένα 24ωρο.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΠΝΟ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει με τη συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ». 

«Οι ναυτικοί βιώνουν μία άνευ προηγουμένου κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με αποτέλεσμα την ισοπέδωση και αυτών των ελάχιστων, που έχουν απομείνει, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων» προσθέτει η ΠΝΟ.

Σημειώνεται, ότι από την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να τηρήσουν την υλοποίηση των όσων δεσμεύτηκαν εγγράφως, αλλιώς προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται, μετά τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, να προχωρήσει άμεσα σε πιο δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.


Συγκεκριμένα, η ΠΝΟ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε εφαρμογή της μνημονιακής απαίτησης για επάνδρωση των πλοίων της ακτοπλοΐας στα ίδια επίπεδα με εκείνη των διεθνών γραμμών, με μείωση του ποσοστού στο ξενοδοχειακό πλήρωμα κατά περίπου 10%, καθώς κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει, θα οδηγήσει δεκάδες ναυτικούς στον δρόμο της ανεργίας.

Επίσης, έχει ζητήσει να εξαιρεθεί το ΝΑΤ από την ενοποίηση των ταμείων, ενώ αναφορικά με τις συντάξεις ζητά ο υπολογισμός τους να γίνεται ανάλογα με τον μισθό και τις εισφορές.
πηγή: in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου