Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η λέσχη βιβλίου «Ο Μικρός Πρίγκιπας», ΣΤΟ ΣΑΓΚΡΙ ,κλείνει δύο χρόνια. Ένα ΜΕΓΑΛΟ μπράβο στην Μαρία Μανιού.

. 
Η ανταπόκριση των παιδιών πέρυσι ήταν πολύ ζεστή και γι’ αυτό άρχισα από το καλοκαίρι κιόλας να ετοιμάζομαι με πολλή όρεξη και πολλή ανυπομονησία για τη φετινή χρονιά.
 Για την παράσταση, αλλά και για τις συναντήσεις με τα παιδιά κάθε Κυριακή, χρειάζεται πάνω από όλα διάβασμα, και αισθάνομαι τυχερή που με τη δουλειά που κάνω με τα παιδιά μαθαίνω κι εγώ συνέχεια καινούργια πράγματα. Το αντικείμενό μας δεν είναι το θέατρο αλλά τα βιβλία. 
Ο ρόλος της παράστασης είναι να κάνει τα βιβλία διασκέδαση για τα παιδιά και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.
Φέτος η λέσχη έχει 24 παιδιά από 6 έως 13 ετών. Τα 20 από αυτά μένουν στο χωριό, 4 έρχονται από τη Χώρα και το Φιλώτι, και όλα έχουν καταγωγή από το Σαγκρί. 


Χωριστήκαμε σε 3 τμήματα για να ταιριάζουν ηλικιακά τα παιδιά. Με τα πιο μικρά παιδιά διαβάσαμε μύθους και παραμύθια από όλο τον κόσμο. Με τα μεγαλύτερα παιδιά διαβάσαμε από κωμωδίες του Αριστοφάνη και τραγωδίες του Σαίξπηρ μέχρι περιπέτειες για φάλαινες και μυθιστορήματα για τη δικτατορία. Διαβάσαμε, συζητήσαμε, ζωγραφίσαμε, και προσπαθήσαμε κάθε Κυριακή φεύγοντας από τη λέσχη να παίρνουμε μαζί μας κάτι που θα μας φανεί χρήσιμο κάποια στιγμή στο μέλλον. 
Στη γιορτή μας παρουσιάσαμε τρία έργα, έτσι ώστε να χωρέσουν και τα 24 παιδιά σε μία παράσταση.
Ευχαριστώ την Έλενα Μπελτραμέτι που όπως πέρυσι έτσι και φέτος φρόντισε με πολύ μεράκι για τα κοστούμια της παράστασης. Ευχαριστώ την Αγγελική Γαϊτανίδου για το τρέξιμο και τη βοήθειά της με τα παιδιά. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο μαζί στη μαθήτρια της λέσχης Δέσποινα Λαγογιάννη που ζωγράφισε τα σκηνικά. Επίσης, ευχαριστώ τον Νίκο Κουτελιέρη που για άλλη μια φορά επιμελήθηκε τον ήχο. 

Ευχαριστώ το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για τις στολές και τα υλικά των σκηνικών, το κατάστημα Παγώνης για τα σανδάλια και το γιατρό μας Γιάννη Αγγελή για τα βιβλία που πρόσφερε και φέτος στη λέσχη. Ευχαριστώ ακόμη την Αντωνία Χουζούρη και τη Μαρίνα Καλαβρού-Χουζούρη για τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τη βοήθειά τους. Τέλος, ευχαριστώ τις ΠΝΟΕΣ που με στηρίζουν, και φυσικά όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και όλα τα παιδιά για την τόσο δημιουργική συνεργασία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου