Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τσακαλώτος: Τη συμφωνία έπρεπε να συνοδεύει η εκταμίευση χρημάτων

ÁÈÇÍÁ- ÕÐÏÕÑÃÏÉ ÓÔÏ ÐÑÏÅÄÑÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρίνισε πως ήταν λάθος της Κυβέρνησης η μη εξασφάλιση της εκταμίευσης των χρημάτων μαζί με την υπογραφή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.
Υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση παρουσίασε απειρία, ενώ υπάρχει και έλλειψη εμπιστοσύνης στα θεσμικά όργανα.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Ευκλ.Τσακαλώτος δήλωσε: «Εμείς κάναμε ένα λάθος, όταν μπήκε η υπογραφή στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ότι δεν σιγουρέψαμε πως αυτή η συμφωνία θα ήταν το σήμα προς την ΕΚΤ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ρευστότητα».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων εξήγησε ότι στη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη και του Μ. Ντράγκι ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε πει πως «εάν υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αυτό θα ήταν το σήμα που χρειαζόταν· δεν το έκανε».
Ο κ. Τσακαλώτος παρατήρησε, ακόμη, ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να υπάρχει μεταξύ Αθήνας και «θεσμών», αλλά υπάρχει και από τις δύο πλευρές.
Επισήμανε ότι «οι συλλογικές συμβάσεις εκτός από δικαίωμα, αποφέρουν και οικονομικά αποτελέσματα στη χώρα» και συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να ακολουθήσει νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Ο Ευκλ.Τσακαλώτος σημείωσε: «Δεν θέλουμε τη δόση, αν είναι να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές λιτότητας».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών δημοσίως. Ωστόσο, παρατήρησε ότι σε περίπτωση ρήξης «θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα» και «εκεί θα φανούν οι συσχετισμοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου