Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Σύσκεψη για θέμα στο Μαξίμου Έκτακτο: Πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων Οξύτατο είναι πλέον το πρόβλημα σχετικά με την καταβολή των συντάξεων.

ÊÏÓÌÏÓÕÑÑÏÇ ÊÁÉ ÓÇÌÅÑÁ ÓÔÏ ÃÅÍÉÊÏ ËÏÃÉÓÔÇÑÉÏ ÔÏÕ ÊÑÁÔÏÕÓ ÁÐÏ ÓÕÍÔÁÎÉÏÕ×ÏÕÓ ÔÏÕ ÄÇÌÏÓÉÏÕ  ÐÏÕ ÐÑÏÓÇËÈÁÍ ÍÁ ÊÁÔÁÈÅÓÏÕÍ ÁÉÔÇÓÅÉÓ ÃÉÁ ÅÐÉÓÔÑÏÖÇ ÔÙÍ ÁÍÁÄÑÏÌÉÊÙÍ ÔÏÕ  ËÁÖÊÁΑυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός του θέματος του τι μέλει γενέσθαι με τον Γιάνη Βαρουφάκη το οικονομικό επιτελείο εξετάζει έναλλακτικούς τρόπους για την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων.
Τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επαρκούν για την πλήρη καταβολή τους και λέγεται ότι,  εξετάζεται ακόμη και η περίπτωση η μικρής καθυστέρησης στην  καταβολή των συντάξεων ή χρονική μετάθεση πληρωμής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να εκμεταλλευτεί και την αργία πρωτομαγιάς την Παρασκευή  ευελπιστώντας εν τω μεταξύ στο επόμενο τετραήμερο να επιτευχθεί μία κατ΄αρχήν συμφωνία  με τους θεσμούς προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.
Η καθυστέρηση στην συμφωνία oφείλεται στην κωλυσιεργία του Eurogroup που έχει στυλώσει τα πόδια αν και γνωρίζει το οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας, καθώς η χώρα κατευθύνει τα ταμειακά της διαθέσιμα στην πληρωμή των δόσεων προς τους πιστωτές. Πάντως σε κάθε περίπτωση το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί, πως το θέμα θα επιλυθεί τις επόμενες μέρες, έστω και μία μικρή καθυστέρηση.
www.blogger.com/blogger.g?blogID

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου