Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Μ’ έναν σμπάρο τρεις…πατάτες

τσιπρας απριλιοςΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΣΜΠΑΡΟ ο Αλέξης Τσίπρας κι αντί να πετύχει τα τρυγόνια που γύρευε, έκανε τρεις «πατατιές» που θα ταλαιπωρήσουν και τον ίδιο και το κόμμα του για μεγάλη περίοδο. Με τη σύσταση της εξεταστικής για το πώς τάχα μου δήθεν μπήκαμε στο μνημόνιο από το 2010, κατόρθωσε τα εξής ακατόρθωτα:

Πρώτον, συγκρότησε ισχυρό αντιπολιτευτικό μέτωπο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Σαμαράς, Θεοδωράκης και Βενιζέλος δημιουργούν ευρωπαϊκό πόλο -κάπως έτσι θα τον ονομάζουν- που θα πυροβολεί νυχθημερόν την κυβέρνηση. Ετσι, χάνεται το μαξιλάρι Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ, κάπου 30 βουλευτές που ήταν έτοιμοι να στηρίξουν στις δύσκολες ώρες εάν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σήκωναν μπαϊράκι στον πρωθυπουργό.
Δεύτερον, εξέθεσε τον Κώστα Καραμανλή, γιατί ενίσχυσε τη φήμη ότι βρίσκονται σε παρασκηνιακή συνεννόηση να μη φορτωθούν οι κυβερνήσεις 2004-2009 ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας. Ετσι, ακόμη κι αν είχαν την πρόθεση οι καραμανλικοί, που είναι και οι περισσότεροι στην Κεντροδεξιά, να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση, τώρα είναι αναγκασμένοι να συνταχθούν με τη σκληρή γραμμή της Συγγρού.
Το τρίτο και το χειρότερο είναι ότι άνοιξε έναν λάκκο στον οποίο θα πέσει μέσα το κόμμα του όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, όποτε κι αν έρθει, θα στήσει με φανατισμό εξεταστική για όλες τις συμφωνίες και τα προγράμματα που υπογράφονται τώρα με τους δανειστές.
Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου