Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΞΟ.. ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΓΚΡΙ..

sof4Ιατρός – Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Cornell.
Φοίτησε σε Δημοτικό σχολείο της Κατερίνης, και σε Γυμνάσιο και Λύκειο της Δάφνης. Το 1980 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986. Το 1993 ολοκλήρωσε ειδικότητα ουρολόγου στο Πανεπιστήμιο του Τότορι της Ιαπωνίας. Την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο “Υπογονιμότητα και σεξουαλική δυσλειτουργία” στο ίδιο πανεπιστήμιο όντας από τους λιγοστούς που το κατάφεραν μέσα σε 3 χρόνια. Το 1983 ονομάστηκε επίσης διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών μετά από διατριβή με αντικείμενο “Παθοφυσιολογία Κυρσοκοίλης”. Το 2000 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Από το 1989 άρχισε να απασχολείται στο ουρολογικό τμήμα του Πανεπιστήμιου του Τότορι. Το 1993 έγινε Λέκτορας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου του Τότορι. To 1994 έγινε παράλληλα Research Instructor στο ουρολογικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Tulane. Το 1995 ονομάστηκε Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Cornell University της Νέας Υόρκης. Από το 1996 είναι ερευνητής στο Rockfeller University και το 1997 ονομάζεται Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Τότορι. Το 2000 εκλέγεται τακτικός Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, όντας σε ηλικία 37 ετών ο νεότερος τακτικός καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Το 2001 αναλαμβάνει την θέση του τακτικού Καθηγητή ουρολογίας.
Το 1998 ήταν ο πρώτος στον κόσμο που πέτυχε εγκυμοσύνη ανθρώπου από σπερματοκύτταρα αποτελώντας την αφορμή για νέες μορφές εξωσωματικής γονιμοποίησης γνωστή και ως “Μέθοδος Σοφικίτη Α'”. Το 1999 ανέπτυξε την ιδέα του τεχνητού όρχη που οδήγησε σε μεθόδους εξωσωματικής καλλιέργειας κυττάρων γνωστής και ως “Μέθοδος Σοφικίτη Β'”. Κατάφερε να δημιουργήσει μοντέλα κυρσοκοίλης σε θηλαστικά, πράγμα που οδήγησε στην δυνατότητα μελέτης της νόσου σε ευρύτερο εργαστηριακό επίπεδο.
Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 130 πλήρεις επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε ξένα περιοδικά που εμφανίζονται στη βάση δεδομένων pubmed και πάνω από 300 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έρευνές του έχουν δημοσιευτεί μεταξύ άλλων στο CNN, στο BBC και στο Discovery Channel. Επίσης υπάρχουν πάνω από 2000 επιστημονικές εργασίες που έχουν αναφορές στο όνομά του.
Το 1999 η εφημερίδα “Nihon Kai” συμπεριέλαβε έρευνά του στις 10 σημαντικότερες της χρονιάς!

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου