Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Εκτός «γραμμής» οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ...

ψήφισαν την Ρένα Δούρου...
Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, οι οποίοι στον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών επέλεξαν τον Θανάση Παφίλη, δεν...
υπάκουσαν στην κομματική γραμμή του Περισσού.
Τουλάχιστον το 55% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ ψήφισε την κ. Δούρου, το 10% επέλεξε τον Γ. Σγουρό, ενώ το 33%

Οι εφημερίδες σήμερα...

ΕΘΝΟΣ. ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΤΑ ΝΕΑ. Νίκη χωρίς ανατροπή

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με ενσωματωμένο το 86,57%...


Με 3,57% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σύμφωνα τα έως τώρα αποτελέσματα των ευρωεκλογών (ενσωμάτωση 86,57%) της καταμέτρησης στην Επικράτεια.
Αναλυτικά, τα κόμματα λαμβάνουν:...

Δεν θα δοθεί παράταση για το Ε9...

Η προθεσμία λήγει στις 30 Μαΐου...
Πέντε ημέρες απομένουν προκειμένου οι φορολογούμενοι - ιδιοκτήτες ακινήτων να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 για το οικονομικό έτος 2014.
Η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 30 Μαΐου και σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη δεν αναμένεται να δοθεί παράταση, παρά το γεγονός ότι λογιστές, φοροτέχνες και φορολογούμενοι έχουν ζητήσει η υποβολή του Ε9 φυσικών προσώπων να ολοκληρωθεί μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες έχουν καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος νέος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου


 Υποψήφιος%Εδρες
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ57,3831
 ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ42,6211

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ.. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα

Από την 1η του Σεπτέμβρη το πάρτυ τελείωσε.-

 Η δήλωση:
Δώσαμε την μάχη των δημοτικών εκλογών με ειλικρίνεια, ήθος, εντιμότητα και καθαρότητα. Κρατήσαμε την αξιοπρέπειά μας σε ένα τοπίο που θύμιζε εποχές  και εκλογικές μάχες της δεκαετίας του 60.
Εμείς θα μπορούμε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας και αύριο στα μάτια.  
Δώσαμε τον αγώνα μας χωρίς κομματικούς στρατούς πίσω μας, χωρίς εξαρτήσεις από πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, χωρίς υπουργούς και βουλευτές. Μοναδικός στόχος το αύριο των νησιών μας και ειδικά το αύριο των παιδιών μας.

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Προβάδισμα Μώραλη με 15 μονάδες στον Πειραιά...

Ένας στους δέκα πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Μιχαλολιάκος...
Την προηγούμενη εβδομάδα προβλέψαμε με μεγάλη ακρίβεια το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στον Πειραιά. Σύμφωνα με τιςτελευταίες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο μεγάλο λιμάνι τα ποσοστά των συνδυασμών είναι τα εξής:
Μώραλης: 54-59%
Μιχαλολιάκος: 41-46%

Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι, σαν μια γροθιά για να δώσουμε νέα πνοή στα νησιά μας.

nisiotiki_politeiaΕίναι αυθόρμητη και εν πλήρει συνειδήσει η απόφασή μας να θέσουμε τις παραιτήσεις μας στην διάθεση του επικεφαλής μας, ως ένδειξη ενότητας, ανιδιοτέλειας και αποφασιστικότητας για μια κοινή μάχη ενάντια στην διαπλοκή, την οπισθοδρόμηση και στο αδιέξοδο.
Στις φήμες για παραιτήσεις από μέρους μας απαντάμε με τη καθημερινή, ηχηρή και μαζική παρουσία μας δίπλα στον Νίκο Μαϊτό. Ψάξτε αλλού τους απογοητευμένους και αυτούς που κυκλοφορούν με τέσσερις στρατηγούς του χιλιάρικου.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Το δίλημμα είναι σαφές και έχει ονοματεπώνυμο: Μαχαιρίδης ή Χατζημάρκος

goufasΑγαπημένοι συμπατριώτες και φίλοι.
Οι εποχές που οι ψηφοφόροι ακολουθούσαν μηχανισμούς ή κομματάρχες μ’ ένα σφύριγμα ή μ’ ένα γνέψιμο πέρασαν. Οι εκλογές δεν κρίνονται με τα προκλητικά ποσά που διατίθενται σε διαφημίσεις, σποτάκια και ιντερνετικά κόλπα.
Σήμερα όλοι σας ξέρετε, πολύ πριν σταθείτε μπροστά στην κάλπη, με ποιους θα στρατευθείτε και ποιους θα απορρίψετε. Γνωρίζετε πολύ καλά, ποιοι είναι οι καλύτεροι, οι νηφάλιοι και οι έμπειροι! Ποιοι είναι οι αποτελεσματικοί, οι αγωνιστές, οι μαχητές! Εκείνοι που δοκιμάστηκαν στα δύσκολα και πέτυχαν.

Από 1 έως 21 Ιουνίου οι εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

sxoleioΜε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας καθιερώνεται το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εκλογική διαδικασία...

Η διαδικασία του β΄ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλάζει συγκριτικά με αυτήν που ακολουθήθηκε στον α΄ γύρο.
Tην Κυριακή 25 Μαΐου οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές αλλά και για τους δήμους και τις περιφέρειες στις οποίες δεν υπήρξε νικητής από τον πρώτο γύρο. 

Ο Γλέζος παλεύει για τον αδερφό του...

Έναν ακόμη λόγο για τον οποίο παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης έδωσε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος, με
συνέντευξή του στην «Αυγή».
Ο Γλέζος αναφέρθηκε στον αδερφό του, Νίκο Γλέζο, ο οποίος εκτελέστηκε από τους ναζί κατά τη διάρκεια της Κατοχής. «Μου είναι εντελώς αδιανόητο να φορέσω παντόφλες, να ξαπλώσω στην πολυθρόνα μου και να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα μακριά και σε απόσταση από αυτά.

Πόσα ξοδεύουν οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές...

Πόσα ξοδεύουν οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η νέα ιστοσελίδα της «Διαφάνειας Εκλογικών Δαπανών Υποψηφίων και Συνδυασμών για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2014», υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών άνοιξε και… εκπέμπει. Στόχος, η...
πλήρης δημοσιότητα των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων.

Επιστρέφονται άδειες οδήγησης και πινακίδες λόγω εκλογών...

Επιστρέφονται άδειες οδήγησης και πινακίδες λόγω εκλογών 

Επιστρέφονται από σήμερα 23 Μαΐου οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να... διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Νέα πρόταση στον κ. Μαργαρίτη για δημόσιο διάλογο


Μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών επαναφέρω, για πολλοστή φορά, την πρότασή μου στον κ. Μαργαρίτη για τη διεξαγωγή ανοιχτού, προγραμματικού, ουσιαστικού, δημόσιου διαλόγου.
Προτείνω να ορίσουμε έναν εκπρόσωπο ο καθένας που θα ρυθμίσουν από κοινού τις λεπτομέρειες της δημόσιας αυτής συζήτησης (τόπο διενέργειας, θεματολογία, επιλογή δημοσιογράφου-συντονιστή κοινής αποδοχής, τρόπο ανάπτυξης θέσεων και διαλόγου, τρόπο υποβολής των ερωταπαντήσεων από τους κοινωνικούς φορείς και το κοινό, απευθείας μετάδοση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο κλπ).

Προγράμματα «Αγροτικής Εστίας» 2014:


Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2014, που αφορούν 584.550 δικαιούχους,
παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε ότι η υποβολή αιτήσεων για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας ξεκινά την Τρίτη 27-05-2014 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 20-06-2014. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας

Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας: Η παράταξη που ενώνει τους πολίτες και κινητοποιεί τις κοινωνίες των νησιών μας

Με απόλυτο σεβασμό στο μήνυμα που έστειλαν οι συμπατριώτες μας την προηγούμενη Κυριακή, η παράταξή μας «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», η μεγάλη παράταξη της ευθύνης και των έργων, κάνει αυτό που πάντα την χαρακτήριζε. Μπαίνει ξανά μπροστά, ενώνει τον κόσμο, γκρεμίζει διαχωριστικές γραμμές καικινητοποιεί τις κοινωνίες των νησιών μας.

Ποιοι εκλέγονται στην ευρωβουλή...

Λίγα μόλις 24ωρα από την τελική μάχη για την κάλπη της ευρωβουλής, εκτός από την αγωνία του τελικού αποτελέσματος που θα φέρει ή δεν θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για τα πρόσωπα που θα εκλεγούν.

Βενιζέλος: Τίθεται εκ των πραγμάτων το ερώτημα των πρόωρων εκλογών...


Το ερώτημα αν οι κάλπες της Κυριακής θα απομακρύνουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «τίθεται εκ των πραγμάτων», δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι

10 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις εκλογές...

10 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις εκλογές1. Δεν μπορώ να βρω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους. 
Επισκεφθείτε τη σελίδα "Μάθε πού ψηφίζεις"  στο... www.ypes.gr και δώστε τα στοιχεία σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ήδη το έχετε κάνει, μη διστάσετε να το επαναλάβετε. Είναι πιθανό να έχετε κάνει κάποιο λάθος πληκτρολόγησης. Αν παρ' όλη την προσπάθειά σας δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στο δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 28-05-2014 
Ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 για τους υποψήφιους ΓΕΛ- ΕΠΑΛ (Ημερήσιων και Εσπερινών), οι οποίες ολοκληρώνονται στις 30-06-2014 με την εξέταση των Ειδικών Μαθημάτων.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ....ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι πρώτοι του συνδυασμού Μανόλη ΜαργαρίτηΔείτε αναλυτικά τι έλαβαν οι υποψήφιοι

Ο Γιώργος Χατζημάρκος σε Νάξο-Μικρές Κυκλάδες-Αμοργό έλαβε 4.176 ψήφους, ποσοστό 30.29%

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης σε Νάξο-Μικρές Κυκλάδες-Αμοργό έλαβε 5.043 ψήφους, ποσοστό 36,58% 

Ο Μπενέτος Σπύρου σε Νάξο-Μικρές Κυκλάδες-Αμοργό έλαβε 2.274 ψήφους, ποσοστό 16,49% 

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τελικά αποτελέσματα...

...σε Περιφέρειες και μεγάλους δήμους της χώρας...
Ποιοι κέρδισαν το "εισιτήριο" για τον β’ γύρο:
Η Ρένα Δούρου στην Αττική, ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα και ο Γιάννης Κουράκης στο Ηράκλειο Κρήτης, έλαβαν τις

TΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Στιγμιότυπο 2014-05-19, 1.09.26 μ.μ.

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης..... για το εκλογικό αποτέλεσμα


 ψήφος των Νοτιοπελαγιτών ήταν για μας ένα καθαρό και σαφές μήνυμα που το ακούσαμε με προσοχή και με απόλυτο σεβασμό. Μήνυμα για αυτοκριτική και περισυλλογή, αλλά και μια εντολή για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Μία ψήφος που μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας, τις οποίες αναλαμβάνουμε, με πρώτο εμένα, στο ακέραιο. 

Το ρεύμα ανατροπής του Τσίπρα ήταν τελικά ελαφρύ αεράκι

 Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι της παρεούλας του κ. Τσίπρα, τα Χειμερινά Ανάκτορα του Μαξίμου δεν κατελήφθησαν την πρώτη Κυριακή. Όσο κι αν προσπαθήσατε από την πρώτη στιγμή των exit polls να πιστέψετε ότι έγινε η επανάσταση της Αριστεράς αυτή… αναβάλλεται γι’ αργότερα, ίσως και για πάντα.

Προβληματικό ένα ποσοστό του ΠΑΣΟΚ κάτω από 12%

«Προβληματικό ένα ποσοστό του ΠΑΣΟΚ κάτω από 12%»«Είναι ακόμα νωρίς για να τεθεί πήχης για το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές», όμως «όταν ένα κόμμα παίρνει 12% στις προηγούμενες εκλογές, κάθε ψήφος παρακάτω είναι ένα μήνυμα για την πολιτική που ακολούθησε το κόμμα αυτό», τόνισε τη Δευτέρα ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης.
Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Βήμα FM, αν η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα θέτει συνέχεια θέμα νομιμοποίησης.

Η αποστολή της Εθνικής...ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ .. ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ..

 Αυτοί πάνε Μουντιάλ

Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την τελική αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία!
Από την τελική 23άδα «κόπηκαν» οι Τζόρβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Φορτούνης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Καρέλης και Αθανασιάδης!

Ένα... αγανακτισμένο ψηφοδέλτιο...

Το λευκό πήρε άλλο νόημα στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές -ασχέτως αν κατέληξε να γίνει άκυρο. Ιδίως από τη στιγμή που ένας κάτοικος του Ωραιοκάστρου το χρησιμοποίησε για να δείξει την αγανάκτηση και την οργή του και να στείλει το δικό του μήνυμα στους υποψήφιους δημάρχους.

Σημίτης: Ελάχιστα πιθανό ένα νέο κούρεμα...

  Έντονη εσωστρέφεια στην Ελλάδα και τις ευρωεκλογές «βλέπει» ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος δεν αναμένει σύντομα νέα διευθέτηση του ελληνικού χρέους και θεωρεί ελάχιστα πιθανό ένα...

δεύτερο κούρεμα.
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του  «Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους» στην αγγλική του έκδοση στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πόσο σημαντικό είναι η Ελλάδα να έχει λόγο, επιχειρήματα και συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών Βορρά - Νότου, που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Μήνυμα συμπορευσης απο τον Νίκο Μαϊτό

Έντονο επεισόδιο σε εκλογικό τμήμα στη ΝάξοΔ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Ευχαριστώ θερμά, όλους τους συμπατριώτες μου που μας εμπιστεύτηκαν ,και συνεχίζουν να πιστεύουν και να παλεύουν, για να υπάρξει μια διαφορετική πορεία για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
Μια πορεία που βάζει τα νησιά σε μια άλλη λογική ανάπτυξης και μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία διοίκησης του Δήμου.
Αυτή η διαφορετική μέρα είναι πλέον στα χέρια όλων εκείνων των δυνάμεων και των πολιτών που νοιώθουμε πως μπορεί και πρέπει να υπάρξει . Και αποτελούμε τη πλειοψηφία.
Με όλους αυτούς θα ανταμωθούμε τις επόμενες μέρες.
                                                                              Νίκος Μαϊτός
                                                                             Υποψήφιος Δήμαρχος
                                                                          Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Τα παράδοξα και τα απίθανα των δημοτικών εκλογών...

Η ιστορική έρευνα για τις δημοτικές εκλογές κινείται στη σκιά των αναρίθμητων εργασιών που έχουν γραφεί για τις βουλευτικές εκλογές.
Η βιβλιογραφία είναι σχεδόν μηδενική, αν και πρόκειται για...
θέμα συναρπαστικού ενδιαφέροντος, στενά δεμένου με την κοινωνική και πολιτική εξέλιξη της χώρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ Δ. ΚΑΠΟΥΝΗ

Έπιασε "κόκκινο" η προεκλογική αντιπαράθεση στη ΝάξοΣχετικά με το θέμα που δημιούργησε σήμερα το πρωί 16-05-2014, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την κα Μαρία Βασσάλου, σύζυγο Νικολάου Μαϊτού υποψήφιου Δημάρχου, βάση στοιχείων υπεύθυνα και έγκυρα υποχρεούμαι να δηλώσω τα εξής:
Ξεκάθαρα και απόλυτα στην κα Μαρία Βασσάλου, δεν καταβλήθηκε από την ΕΑΣ Νάξου ΠΟΤΕ ούτε ένας μισθός, ούτε ένα ευρώ, κανένα ποσό για εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ για δημόσιο διάλογο .......

Τα μέσα ενημέρωσης να προκαλέσουν δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων. Θα ανταποκριθεί ο κ. Μαργαρίτης ή θα φυγομαχήσει και πάλι;
Με αφορμή την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 είχαμε καταθέσει δημόσια πρόταση για τη διεξαγωγή ανοιχτού, προγραμματικού, ουσιαστικού, δημόσιου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


Η απερχόμενη δημοτική αρχή, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, επέλεξε να δημοσιοποιήσει -αντί προγράμματος- τον απολογισμό πεπραγμένων της θητείας της. Έναν απολογισμό που όφειλε να κάνει ετησίως (λογοδοσία) και παρέλειπε συστηματικά, τον εξέδωσε την ύστατη ώρα καιμάλιστα σε χαρτί illustration.
Σε αυτό τον απολογισμό, ο κ. Μανώλης Μαργαρίτης προσπαθεί να παρουσιάσει το έργο της τριετίας του ως σημαντικό και μεγαλόπνοο. Σκόπιμα συμπεριέλαβε έργα, προμήθειες και ενέργειες άλλων φορέων όπως της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Υπουργείων (προγράμματα δια βίου μάθησης, προνοιακά προγράμματα ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ) συνεχιζόμενα δημοτικά έργα (λ.χ. έργο σύνδεσης παραλιακών οικισμών με τον ΒΙΟΚΑ, οδός στα Καλαμούρια κ.α.) και έργα που έγιναν μετά από συνεχή πίεση των κατοίκων (σχολείο Κινιδάρου, απομάκρυνση αδρανών από το Βίντσι), σαν αποκλειστικά δικά του.

Καταργούνται ή συγχωνεύονται 175 σχολεία και ιδρύονται 34

Καταργούνται ή συγχωνεύονται 175 σχολεία και ιδρύονται 34Σε διαμόρφωση βρίσκεται ο νέος σχολικός «χάρτης» της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αφού κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μεταβολές σχολικών μονάδων. 
Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο αφού οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως και οι περιφερειακοί διευθυντές έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους ενώ τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια έχουν γνωμοδοτήσει επί αυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γνωμοδοτήσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων.

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας λόγω εκλογών

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας λόγω εκλογώνΕπιστρέφονται οι άδειες οδήγησης και οι πινακίδες λόγω των εκλογών. 
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., από σήμερα οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), επιστρέφονται στους οδηγούς προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Τέλος Μαΐου οι αποφάσεις για την επέκταση χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος

Τέλος Μαΐου οι αποφάσεις για την επέκταση χορήγησης του κοινωνικού μερίσματοςΤέλος Μαΐου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την επέκταση του αριθμού των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, και τους κ.κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».

Η ΕΛΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ...

Πολιτική και εκλογές στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο...

Πολύς κόσμος και ενθουσιασμός στην ανοιχτή εκδήλωση της «Νησιωτικής Πολιτείας» στην παραλία


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Ή ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ; ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΞΟ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ
Ο απερχόμενος δήμαρχος Μ. Μαργαρίτης μιλά όπου βρεθεί και όπου σταθεί για τα έργα που χρηματοδότησε το ΕΣΠΑ στη διάρκεια της θητείας του και αθροίζει σε αυτά όσα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, στο στάδιο της δημοπράτησης και στο στάδιο της αξιολόγησης. Και το κάνει αυτό για να δείξει στον κόσμο ότι είναι δήμαρχος των έργων! Δε ξεγελά όμως κανέναν πληροφορημένο πολίτη. Γιατί σχεδόν τίποτα καινούριο δε σφράγισε η θητεία του. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν πρόθυμη και πίεζε φορτικά για τη χρηματοδότηση έργων, αλλά η απερχόμενη δημοτική Αρχή ήταν δραματικά ανέτοιμη να ανταποκριθεί σε πολλές προσκλήσεις.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Οι στηρίξεις για το πρόσωπο του Νίκου Μαϊτού και της " ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ " συνεχίζονται..

Γιώργος Σουλής: Στηρίζω ενεργά την υποψηφιότητα του Νίκου ΜαϊτούΔήλωση
Γεωργίου Δημ. Σουλή
Αγαπητοί Συμπολίτες
Μετά από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα κοινά του τόπου μας, ως κοινοτικός σύμβουλος, και αντιπρόεδρος Φιλωτίου, δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που με στηρίξατε με κάθε τρόπο αυτά τα χρόνια.

Η " ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ " ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

Προβολή 20140512_170736.jpg σε παρουσίασηΠροβολή 20140512_170845.jpg σε παρουσίασηΝα πού πάνε τα χρήματά σου δημότη
Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο διότι αν και ελάχιστες μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές της Κυριακής, συνεχίζουν απτόητοι και παρά τις συνεχείς καταγγελίες μας, την απαράδεκτη πολιτική της μπετονιέρας, με μοναδικό σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του δημότη εξυπηρετώντας σαφώς ελάχιστα και προσωπικά ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και των οικονομικών του δήμου.

Οι αναλήθιες της απερχόμενης Δημοτικής αρχής για το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

 Η ανακοίνωση " Πολίτες για τα Νησιά μας"
Με Δελτίο Τύπου, η απερχόμενη δημοτική αρχή μας ενημέρωσε για την επίσκεψη των κκ. Διοικητή και Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου Νάξου.
Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου, αποδίδονται στον κο Διοικητή της Υ.Π.Α, δηλώσεις, των οποίων το περιεχόμενο απέχει από την πραγματικότητα. Έτσι, για την αποκατάσταση της αλήθειας, τη σωστή ενημέρωση των συνδημοτών μας, αλλά και την προστασία του κύρους της Διοίκησης της Υ.Π.Α, σε αντιπαραβολή των όσων αναγράφονται στο δελτίο τύπου της -σε πανικό ευρισκόμενης- απερχόμενης δημοτικής αρχής σημειώνουμε: 

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ 14 ΕΤΩΝ!

Γλέζος: «ό,τι και να κάνουν...

 ...αποδεικνύουν ότι τους πονάει όταν χτυπάς το μεγάλο κεφάλαιο»...
Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση των δηλώσεων του Μανώλη Γλέζου.

Απο τη συγκέντρωση του Νίκου Μαϊτού στο Γαλάτσι

Η Νησιωτική Πολιτεία, ευχαριστεί θερμά όλους του συντοπίτες μας για την παρουσία τους και την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές ομιλίες υποψήφιου δήμαρχου, καθώς το πλήθος είχε κατακλύσει και όλους τους χώρους εκτός της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου. 

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ...


Συνεδριάζει στα γραφεία του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. την 14η Μαΐου 2014, ημέρα Tετάρτη και ώρα
18:00 μ.μ., το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου με τα κάτωθι θέματα ημερησίας διατάξεως:
1.Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού και ηλεκτρικών συσκευών για τους αθλητικούς χώρους, έγκριση διάθεσης πιστώσεων, ψήφιση δαπάνης.
2. Ηλεκτρολογικές εργασίες στους αθλητικούς χώρους, έγκριση διάθεσης πιστώσεων, ψήφιση δαπάνης.

Εντυπωσιακή συγκέντρωση είχαν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Χθές Κυριακή στο κατάμεστο αμφιθέατρο Καμπανέλη οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ παρουσίασαν το καλοδουλεμένο πλάνο - σχέδιο ανάπτυξης για τον Δήμο μας.
Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τα λεχθέντα.Χρόνος, χρήματα  και ιεράρχηση χρειάζονται..

Σήμερα στις 3μ.μ. ο Νίκος Μαϊτός στον Real FM

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος στο ένθετο «ΕΚΛΟΓΕΣ 2014» της Κυριακάτικης εφημερίδας Real News, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι αρχές και θέσεις της Νησιωτικής Πολιτείας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κ. Νίκος Μαϊτός θα φιλοξενηθεί, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ν.Μαϊτός: Με φιέστες δεν ξεγελά κανέναν ο απερχόμενος δήμαρχος
Στο δημοτικό θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλης» και ενώπιον του ... πολυπληθούς ακροατηρίου των υποψηφίων του, ο απερχόμενος δήμαρχος Μ. Μαργαρίτης έδωσε χθες την προεκλογική παράστασή του. Μαζί με αυτήν μοίρασε το πολυτελές εκλογικό του φυλλάδιο και αναμηρύκασε τις υποσχέσεις που έδωσε στους πολίτες του δήμου μας στις προηγούμενες εκλογές. Αν αναζητήσετε το φυλλάδιο του 2010, θα καταλάβετε τι σημαίνει κατά τον κ. Μαργαρίτη ευθύνη, συνέπεια και πολιτική εντιμότητα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου