Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

,....... λέτε να έχουμε αναταράξεις?????/

Ο Στέφανος Λέπουρας, απο την Κέα, είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης κυκλαδικού Τύπου.

Προβολή P1170112[1].jpg σε παρουσίασηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Συγκρότηση Διοικητικού  Συμβουλίου
   Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 στα γραφεία της Ε.ΚΥ.Τ. συνήλθε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Στέφανος Λέπουρας (Κέα)
Αντιπρόεδρος: Αντώνης Χωριανόπουλος (Νάξος)
Γενικός Γραμματέας: Αντώνης Παπακωνσταντής (Νάξος)
Ταμίας: Γιάννης Στεφανόπουλος (Αμοργός)
Έφορος: Ευαγγελία Κοντού (Μύκονος)
Μέλη: Αντώνης Τζιώτης (Νάξος)
          Τατιάνα Αναγνωστοπούλου (Σέριφος)
  

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ : Οι δρόμοι οδηγούν σε Φιλώτι, Σαγκρί, Κόρωνο και φέτος .. και στην Κάτω Ποταμιά

kathara defteraΑνακοίνωση του  Εξωραϊστικού Συλλόγου Ποταμιτών Το «ΚΑΣΤΡΟ»,:
Όλοι οι δρόμοι, την Καθαρά Δευτέρα, οδηγούν στο καταπράσινο χωριό της Κάτω Ποταμιάς. Θα απολαύσετε την πατροπαράδοτη φασολάδα, νηστίσιμα, παραδοσιακή Λαγάνα, θα χορέψετε με ζωντανή μουσική μέχρι πτώσεως!! Όλα δωρεάν και προσφορά του Εξωραϊστικού συλλόγου Ποταμιτών  »Το ΚΑΣΤΡΟ»,  της κοινότητας Ποταμιάς και του προέδρου του χωριού, των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που από το στέρημα τους συνέβαλαν ευχαρίστως στην προσπάθεια ανάδειξης της εκδήλωσης αυτής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΑ

Αντικαταστάθηκε ο εκλιπών Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον κ. Ιάκωβο Γιακουμή ( μετά απο ψηφοφορία )

lou_vlisΗ ψηφοφορία επαναλήφθηκε τρεις φορές μέχρι την εκλογή, αφού στις δυο πρώτες δεν υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων της απόλυτης πλειοψηφίας του συνολικού αριθμού των δημοτικών συμβούλων.
Τα αποτελέσματα των τριών ψηφοφοριών
1η ψηφοφορία: 12 υπέρ  10 λευκά
2η ψηφοφορία: 11 υπέρ   11 λευκά
3η ψηφοφορία: 12 υπέρ   10 λευκά

Tην Τυρινή Κυριακή ο Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Σαγκριωτών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΓΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
ΤΗΝ ΤΥΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ( 2 ΜΑΡΤΙΟΥ) 
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ    
ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ" !!!
(ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 250 ΣΤΗΝ ΠΑΛΗΝΗ),
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΗ ΛΕΓΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.. ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ, ΠΟΤΑ, ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΟ!! 15 ΕΥΡΩ.... ΚΑΙ
ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ.:
6944740020(ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ)
6986707188(ΝΙΚΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ)

ΝΙΚΟΣ ΜΑΊΤΟΣ: Η κίνησή μας είναι πανέτοιμη να εξαγγείλει έναν κοινωνικά ισχυρό και ικανό συνδυασμό, που θα διεκδικήσει και θα κερδίσει τις δημοτικές εκλογές στις 18 Μαΐου.

maitos_sima «Τα χαλκεία δεν μπορούν να αποτρέψουν την ήττα τους»:
"Τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί η παραπληροφόρηση γύρω από την ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές. Το φαινόμενο αυτό μας έχει καταγγελθεί από πολλούς απλούς πολίτες των νησιών μας και είναι πρωτόγνωρο και ανησυχητικό για τη ναξιακή Αυτοδιοίκηση των τελευταίων δεκαετιών και το ναξιακό ήθος.
Συγκεκριμένα, άνθρωποι του Δημάρχου ή «χρήσιμοι καλοθελητές», που παίζουν το «χαρτί» του, περιφέρουν τη σπερμολογία ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μαϊτός θα αποσύρει την υποψηφιότητά του. Άλλοι διαδίδουν ότι θα αξιοποιήσει εκδικητικά την επαγγελματική του ιδιότητα. Είναι προφανής η γελοιότητα των φημών, που σαφώς προδίδει πανικό και χαμηλό, πρωτόγονο τρόπο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ξεκινά σήμερα το τριήμερο της αποκριάς στη Νάξο

apokries_etoimasies Τριήμερο του Καρναβαλιού στη Νάξο.
Οι εθελοντές του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και της συν+Αξίας αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες στις τριήμερες εκδηλώσεις τα «δίνουν όλα» προκειμένου να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα!
Σίγουρα θα είναι πολύ τυχεροί αυτοί που θα βρεθούν το τριήμερο στο νησί.

Θα το βρείτε στα ράφια των βιβλιοπωλείων..

GORGONA THS NAXOY

Τι αλλάζει στον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος

Στο στόχαστρο της εφορίας δαπάνες και περιουσίες που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματάΤι αλλάζει στον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος

Νέο τρόπο προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος θα έχει στη διάθεσή της η εφορία, συνυπολογίζοντας όλα τα έσοδα και τις δαπάνες των φορολογουμένων μέσω των έμμεσων τεχνικών ελέγχου που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία.

Ο προσδιορισμός των πραγματικών δαπανών διαβίωσης αφορά περιπτώσεις που διαπιστώνεται από την πλευρά των φορολογούμενων αδικαιολόγητος πλουτισμός, μεγάλες δαπάνες που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα έσοδα, όταν υπάρχουν ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις ή υφίστανται πληροφορίες για παράνομες συναλλαγές.

Φορολογική ενημερότητα μέσω ΚΕΠ

Μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτώνΦορολογική ενημερότητα μέσω ΚΕΠ

Τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) περιγράφει κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.

«Πολλοί αυτές τις ώρες πάνε να με φοβίσουν»

Το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη για «Το Ποτάμι» με τίτλο: Γράμμα ενός προδότη της δημοσιογραφίας«Πολλοί αυτές τις ώρες πάνε να με φοβίσουν»

Με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», με τίτλο: «Γράμμα ενός προδότη (της δημοσιογραφίας)» ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ιδρύσει «Το Ποτάμι». 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει μεταξύ άλλων ότι δεν περίμενε να συμβούν τα πράγματα έτσι και ότι είχε σχεδιάσει και δυο εκπομπές: μια για το Αιγαίο και άλλη μια για τους Έλληνες της Αλβανίας. 
Ακολουθεί το άρθρο του

«Η αξιολόγηση θα προχωρήσει κανονικά»

Κανονικά θα προχωρήσει η αξιολόγηση, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου. Μάλιστα τόνισε ότι στη διάρκεια της μεταπολίτευσης υπήρξαν άνθρωποι που σε όλη τους την καριέρα από τη στιγμή που μπήκαν στο Πανεπιστήμιο μέχρι τη στιγμή που πήραν σύνταξη, δεν αξιολογήθηκαν ποτέ ενώ θεωρεί αδιανόητο ένας άνθρωπος, ο οποίος αξιολογεί καθημερινά τα παιδιά, να μην δέχεται να αξιολογηθεί ο ίδιος.

Κατά τον κ. Κεδίκογλου ο στόχος της αξιολόγησης είναι «να καλλιεργήσει μία κουλτούρα που δεν την είχαμε έως τώρα στην Ελλάδα. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι και η πιο ενοχοποιημένη. Κανείς απ’ όσους ψέγουν την αξιολόγηση δεν αναφέρεται στον επιμορφωτικό χαρακτήρα της, κανείς δεν αναφέρεται στη ρητή πρόβλεψη, ώστε εάν

Χωρίς τέλος η σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που πουλά ψέματα, ελπίδες και ευαισθησία

Η σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση του μεταναστευτικού κώδικα, συνεχίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και με επίκεντρο τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Χρυσή Αυγή.
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, επανήλθε στο θέμα κατηγορώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως διακινητές της ελπίδας.
«Έχουν διάθεση πύργου Βαβέλ για το μεταναστευτικό. Δεν έχουμε καταλάβει τι είναι αυτό που ζητούν. Κατ' επιλογήν είναι η πολιτική τους, γιατί θέλουν τους μετανάστες παράνομους για να τους μετακινούν.

Εκτός ψηφοδελτίου Ελιάς παραμένουν οι 58...

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς και στις διαδικασίες συγκρότησής του διατήρησε η Πρωτοβουλία των 58, μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής Ολομέλειας, που διεξήχθη σε βαρύ κλίμα.
Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι όσοι εκ των υποστηρικτών του εγχειρήματος επιθυμούν να είναι υποψήφιοι μπορούν να το πράξουν, επισήμανση που αφορά κυρίως στελέχη όπως ο Νίκος Μπίστης που πίεζαν για την ενεργή εμπλοκή των 58 στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Κυβερνητική κρίση στην Κύπρο.

"Μείνετε στις θέσεις σας μέχρι τις 15 Μαρτίου" ...

Την παραίτησή τους, μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση, υπέβαλαν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλοι οι υπουργοί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος κάλεσε όλους τους Υπουργούς όπως παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 15 του Μάρτη. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε χαρακτηριστικά: "Σε 15 ημέρες θα αποφασίσω τι θα κάνω".

Τους χώρισε η …Ρώμη!...

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν χθες να «αξιοποιήσουν» την απουσία του Φώτη Κουβέλη από τη σημερινή πανηγυρική εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την ανακήρυξη του Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, προκειμένου να αποδείξουν ότι

Να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις...

...και το κατοχικό δάνειο ζητούν Μ. Γλέζος και Γ. Σταθάς...
Να καταθέσει το υπουργείο Εξωτερικών το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος και Γ. Σταθάς.
Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, ο υπουργός Εξωτερικών, στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και

Σαχινίδης: Η επιλογή Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ είναι προκλητική και απαράδεκτη...

«Η επιλογή του Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια, με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη. Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρει σε

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

TΗΝ ΤΥΡΙΝΉ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΓΚΡΙΩΤΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΓΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
       "  Η  ΠΡΟΟΔΟΣ "
ΤΗΝ ΤΥΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ( 2 ΜΑΡΤΙΟΥ) 
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ    
ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ" !!!
(ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 250 ΣΤΗΝ ΠΑΛΗΝΗ),
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΗ ΛΕΓΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.. ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ, ΠΟΤΑ, ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΟ!! 15 ΕΥΡΩ....
 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ.:
6944740020(ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ)
6986707188(ΝΙΚΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ)

" Είμαστε όλοι και όλες άριστοι .... δεν χρειαζόμαστε αξιολόγηση ..... "

   DHMOSIOI YPALLHLOIΗ  Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου τονίζει τα εξής:
1. Τόσο το σχέδιο νόμου όσο και η εν λόγω έκθεση, αποτελούν στοιχεία της μεθόδευσης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου στην κατεύθυνση που δίνουν οι  παραγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ. Οι κατευθύνσεις αυτές  συγκλίνουν στην φιλοσοφία που υπηρετεί και η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία, στο κράτος θα μείνουν μόνο οι υπηρεσίες που δεν προσφέρουν κέρδος στους ιδιώτες. Στοχεύουν σε ένα μικρό, ευέλικτο και επιτελικό κράτος, που από την μια θα ταλαιπωρεί και θα χαρατσώνει τα λαϊκά στρώματα, ενώ θα υπηρετεί ακόμη πιο πιστά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη.

Γιατί πρέπει να συμμετάσχουμε και να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές

EYROEKLOGESΟι ευρωπαϊκές εκλογές το Μάιο του 2014 θα δώσουν στους Ευρωπαίους πολίτες τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Ε.Ε. τα επόμενα πέντε έτη.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο και επηρεάζει την καθημερινή ζωή όλων μας, καθώς αφορά τομείς όπως η εσωτερική αγορά, η γεωργία, η αλιεία, η ενέργεια, το περιβάλλον, οι μεταφορές, η προστασία των καταναλωτών, η δικαστική και αστυνομική συνεργασία και πλήθος άλλων πολιτικών. Από τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισαβόνας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει από κοινού με το Συμβούλιο των Υπουργών για το 85% της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η διαδικασία της συναπόφασης αποτελεί το συνήθη τρόπο λήψης των αποφάσεων, τη λεγόμενη «κοινοτική μέθοδο».

Λύθηκε το πρόβλημα με τους ετεροδημότες.. που θέλουν να ψηφίσουν στους τόπους καταγωγής των.. και είναι γραμμένοι στους καταλόγους των ετεροδημοτών

EYROEKLOGESΟσοι ετεροδημότες επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο βασικής εγγραφής τους για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δημάρχου και περιφερειάρχη θα πρέπει να διαγραφούν έως τις 14 Μαρτίου 2014 από τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών. Αν δεν τηρηθεί αυτή η διαδικασία, οι ετεροδημότες δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο βασικής εγγραφής τους για την εκλογή ευρωβουλευτών.
Διαφάνεια 1

Εορτασμός του Αγ.Νικολάου Πλανά του Ναξίου, στο Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου στην οδό Βουλιαγμένης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει
1. Αρχιερατικός Εσπερινός το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014 και ώρα 6:30 μμ., κατά τον οποίο η Ο.Ν.Α.Σ. θα συμμετέχει με αρτοκλασία, 
2. Κυριακή 2 Μαρτίου στις 7:30 πμ. στον όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Βουλιαγμένης, όπου βρίσκεται το λείψανο του Αγίου. 
Όσοι συμπατριώτες επιθυμούν να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς,  μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα με το ΜΕΤΡΟ-Σταθμός Άγιος Ιωάννης Βουλιαγμένης με είσοδο-έξοδο τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Νέο μοντέλο ανάπτυξης ζήτησε ο Γ.Προβόπουλος...

«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο επιδείνωσης του κοινωνικοπολιτικού κλίματος, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους και αβεβαιότητες χτύπησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, κατά την παρουσίαση της Ετήσιας Εκθεσης του Διοικητή της ΤτΕ στους μετόχους.

ΠΑΣΟΚ: «Όχι» στην πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια...

Διαφωνία για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων λιμανιών με τον τρόπο που προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ιδιωτικό μονοπώλιο. Προκρίνει, δε, την αξιοποίηση μέσω παραχωρήσεων σε πολλούς επενδυτές, μέθοδος που είναι συμβατή και με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελιά.. ελιά.. ποτίστε την .. μην ξεραθεί...

Ανταρσία στους 58...

Τοπικές επιτροπές κατά …ηγεσίας...
Σειρά τοπικών επιτροπών ανά την Ελλάδα, εκδίδουν ανακοινώσεις υπέρ της διατήρησης ζωντανού του εγχειρήματος της «Ελιάς», λίγες ώρες πριν από τη νέα συνάντηση των στελεχών των «58» στις έξι το απόγευμα.
Χαρακτηριστικές είναι οι ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει ως τώρα οι επιτροπές πρωτοβουλίας σε Πειραιά, Μαγνησία, Θεσσαλονίκη, Δυτική Μακεδονία, Χανιά και Δωδεκάνησα :
Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πειραιά 

ΕΟΠΥΥ: Λειτουργεί από σήμερα η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης ασφαλισμένων

ΕΟΠΥΥ: Λειτουργεί από σήμερα η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης ασφαλισμένωνΣτο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΠΥΥ (210-3803470) θα μπορούν να καλούν από σήμερα οι ασφαλισμένοι προκειμένου να ενημερώνονται ια το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών που μπορούν να επισκεφτούν, καθώς και το πού μπορούν να βρουν ελεγκτές ιατρούς.
Η γραμμή λειτουργεί με αστική χρέωση από τις 8.00 έως τις 15.00.
Σημειώνεται, ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει αποστείλει σε όλους τους δημάρχους της χώρας κατάλογο με τους συμβεβλημένους γιατρούς του κάθε δήμο, προκειμένου να αναρτηθούν στα δημαρχεία, στα ΚΕΠ ή σε όποιο σημείο κριθεί απαραίτητο, για να ενημερώνονται οι κάτοικοι του κάθε δήμου.
Πληροφορίες μπορούν να αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι και στο site του ΕΟΠΥΥ, www.eopyy.gov.gr.

Το νέο κόμμα του Σταύρου θεωδοράκη. Στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς.. με στοχο " την λογική και το δίκαιο. "

Προ εκπλήξεως έφερε χθες ακόμα και τους πιο στενούς του συνεργάτες ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος αποφάσισε να αφήσει τη δημοσιογραφία και να κατέλθει στο στίβο της πολιτικής με το κόμμα «Ποτάμι», με το οποίο κατεβαίνει στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Θεοδωράκης επί του παρόντος βρίσκεται σε συζητήσεις με πρόσωπα που έχουν πλούσια κοινωνική δράση για να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη.

Στην μακροσκελή ανακοίνωση - διακήρυξη ουσιαστικά του κόμματος, ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζει το κόμμα «ευρωπαϊκό, προοδευτικό, που θα κινείται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και θα υπερασπίζεται «τη λογική και το δίκαιο».

Κούλουμα με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση

Κούλουμα με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωσηΤο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι πολύ κοντά! Δυστυχώς, το καλοκαιρινό σκηνικό δεν θα κρατήσει για πολύ αφού από το Σάββατο, ο καιρός θα χαλάσει και θα υποδεχθούμε τον Μάρτιο με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα.
Αναλυτική πρόγνωση
Σάββατο 1η Μαρτίου
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα Δυτικά, τα Βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΟ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΣΥΝΕΔΡΕΙΑΖΕΙ..

Προς  Τα μέλη του Δ.Σ.
    Παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.  την 28η  Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 μ.μ., για τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι  θέματα  ημερησίας διατάξεως:
1.   Έγκριση διάθεσης πιστώσεων, ψήφιση δαπανών για την.....
εξόφληση δαπανών ΠΟΕ προϋπ/σμού  οικ. έτους 2014.
2.   Απόφαση για ΄΄Ναξιώτικη Αποκριά΄΄. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων, ψήφιση δαπανών για εργασίες, προμήθειες και σχετικές γενικές δαπάνες. 

Ο Πανναξιακός στο Final 4 του Κυπέλλου

Ο Πανναξιακός έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών (29-30 Μαρτίου) καθώς επικράτησε με 3-2 του ΟΠΕΡ στο Ρέθυμνο σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές.
Με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρώτη τους παρουσία στο Final 4, o Πανναξιακός πιο ψύχραιμος στο α’ σετ κάλυψε γρήγορα τη διαφορά που πήρε ο ΟΠΕΡ (6-1, 9-8) και παρόλο που το υπέρ του 18-20 έγινε 23-22, πήρε το....
σετ με 23-25 και στο β’ σετ κυριάρχησε από νωρίς (4-8, 12-16) ξεπερνώντας την επίθεση του ΟΠΕΡ (μείωσε σε 15-16) και φτάνοντας εύκολα στο 0-2.

Λαϊκή Συσπείρωση προσκαλεί σε προεκλογική εκδήλωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00μμ στη Χώρα, στην αίθουσα του Συλλόγου ΚορωνιδιατώνΝάξου με θέμα: «Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Τοπικές εκλογές»
Ομιλήτρια η Λίλα Καφαντάρη, 
υποψήφια Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν 

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

photo
Kordelades Poster

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ : Η καθαρή δευτέρα είναι εργάσιμη ημέρα...

PITHARI LOYLOYDIA"Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΓΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ : ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΝ ΤΥΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ " ΝΕΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ"

ΤΗΝ ΤΥΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ( 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ), ΑΠΟ ΤΙΣ 13.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.....
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ " ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ " !!!
(ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 250 ΣΤΗΝ ΠΑΛΗΝΗ),
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΗ ΛΕΓΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.. ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ, ΠΟΤΑ, ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΟ!! 15 ΕΥΡΩ.... ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!! 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ.:6944740020(ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ)
6986707188(ΝΙΚΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ)

" Ας σαρώσουμε τη Νάξο, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα με ένα πελώριο ρεύμα ανανέωσης και ελπίδας!" Άραγε τι θα αφήνει πίσω του το ρεύμα... ..δικαιούμαστε να το ξέρουμε..

Ο κόσμος της Νάξου αξιώνει να εξηγηθεί από τους υποψηφίους τί εννοούν ανάπτυξη και τι δήθεν ανάπτυξη ( βέβαια όχι το τετριμμένο "ήπια ανάπτυξη σεβόμενη τον άνθρωπο, το περιβάλλον  και τα  τοπικά χαρακτηριστικά" ), συγκεκριμένα πράγματα...
Το μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου, Βασίλη Βρούτση, πού στηρίζεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ
" Την Κυριακή 02.02.2014 τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας, με επέλεξαν για να εκφράσω τις αρχές, τους στόχους και τις πολιτικές θέσεις της Κίνησης ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της. 
Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας. Η κοινωνία βλέπει στους ανθρώπους της γενιάς μου την ευκαιρία να πάρει στα χέρια της το μέλλον του τόπου μας. Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία μας είναι πια πρόθυμη να δώσει την ευκαιρία στους

Μεγάλη επιτυχία είχε ο χορός των Σκαδιωτών - Μεσωτών που έγινε στο κέντρο σιντριβάνι

«Κλαδεμένο» το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς»

«Κλαδεμένο» το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς»Η είδηση που προέκυψε μετά από σχετικό τηλεφώνημα του Γιάννη Βούλγαρη στον Ευάγγελο Βενιζέλο χθες το μεσημέρι, δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία», καθώς ο προηγούμενος αιφνιδιασμός για σταυρό στις ευρωεκλογές –τον οποίο πολλοί χρέωσαν προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και τεράστια απροθυμία στα στελέχη των «58» ως προς το κατά πόσον θα «δοκιμάζονταν» στην κάλπη, είχε εγείρει αντιδράσεις για συγκεκριμένα ονόματα μεταξύ αυτών της Φώφης Γεννηματά,

Tο σχέδιο για τις απολύσεις το 2014...

Από ποια "δεξαμενή" υπαλλήλων θα γίνουν 11.500 απομακρύνσεις από το δημόσιο...
Συνολικά 21.600 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί μέχρι σήμερα σε διαθεσιμότητα ενώ έχουν γίνει 3.635 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα παρουσιαστούν στην τρόικα, σε συνάντηση που θα έχει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στα τέλη της εβδομάδας. 

Ο Γ. Κουμουτσάκος στην περιφέρεια Αττικής...

Mετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στο στρατόπεδο της Ν.Δ για την υποψηφιότητα Σγουρού και την άρνηση του...
Α. Παχατουρίδη να αφήσει τον Δήμο Περιστερίου, η ΝΔ αποφάσισε να στηρίξει για την Περιφέρεια Αττικής τον Ευρωβουλευτή Γ. Κουμουτσάκο.

«Μουσακάς για τον Μόγιες»...

Tα βρετανικά ΜΜΕ, για την ήττα της Μάντσεστερ...
Σκληρά, επικριτικά ως και ειρωνικά ήταν τα σχόλια των βρετανικών μέσων ενημέρωσης για την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Πειραιά το βράδυ της Τρίτης, ένα αποτέλεσμα που όπως υπογραμμίζουν δίνει το πλεονέκτημα για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στον Ολυμπιακό. 

Ξεκινά και τυπικά η προεκλογική περίοδος...


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, στα άρθρα και στο σύνολο, το νομοσχέδιο «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας», με τη δημοσίευση του οποίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ξεκινά η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η βαριά φανέλα έγινε κομμάτια στο Καραϊσκάκη…

Ο Ολυμπιακός μακράν καλύτερος κέρδισε με 2 – 0 την Γιουνάιτεντ…
Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές τους Κάμπελ και Ντομίνκες (εντάξει δεν είναι ώρα για γκρίνιες και μπράβο στον Μίτσελ, αλλά γιατί άλλαξε αυτούς τους δύο, πιο επικίνδυνους παίκτες του, με τους ανύπαρκτους Φουστέρ και Μασάδο;) γονάτισε το βαρύ όνομα, που λέγεται Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη με 2 – 0.
Στην άμυνα αλάνθαστος – πλην μιας φάσης – ο Μανωλάς, με παρτενέρ τον Μαρκάνο , αχρήστευσαν ουσιαστικά τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι.

Απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας...

...για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ...
Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή την...
παρουσίαση από το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ.
Η ΟΜΥΛΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 το πρωί, και πορεία προς τη Βουλή.

Αρχειοθήκη ιστολογίου