Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ " ΠΟΤΑΜΙ " ΣΕ ΧΩΡΑ, ΧΑΛΚΙ, ΦΟΛΩΤΙ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΘΟΥ

 Περιοδεία το Σάββατο 20/12 στη Νάξο .
 Πιο συγκεκριμένα, η κ. Λίλη Αγγελοπούλου, συντονίστρια και εκπρόσωπος Νοτίου Αιγαίου , καθώς και εθελοντές και φίλοι του Ποταμιού, θα βρεθούν στη Χώρα Νάξου τις μεσημεριανές ώρεςου, όπου θα συνομιλήσουν με κατοίκους του νησιού, ενώ στη συνέχεια θα περιοδεύσουν στα χωριά Χαλκί, Φιλότι και Απείρανθο.

1 σχόλιο:

  1. Η κυρία Νικολίτσα στη Νάξο μας!!!

    Καλώς ήρθατε γιατρέ. Με «χαρά» μεγάλη μάθαμε πως θα μας «κοινωνήσετε», θα μας «βαφτίσετε» ή ίσως θα μας «πνίξετε» με τον «ποταμίσιο» λόγο σας. Στα «άνυδρα» δημοκρατικά μυαλά μας, μια «υγρή» πολιτική φωνή από ένα νέο(;) άνθρωπο έχει ιδιαίτερη σημασία. Ξέρετε πως εμείς εδώ στη Νάξο, αδίκως έχουμε το προσωνύμιο «Βαραββάδες»*, απλοί αναρχικοί ατομικιστές ήμαστε οι περισσότεροι, με μια δημοκρατική επίφαση. Οπότε μην ανησυχείτε. « Όμοιος ομοίω αεί πελάζει» που έλεγε κι ο σχωρεμένος Πλάτωνας. Αδυνατώντας να πιστέψω πως το «κίνημά σας» είναι ένα τεχνικό συστημικό εργαλείο και πως η δημοκρατία δεν είναι και στο «φόρτε» της στα κεντρικά γραφεία της Λέσχης σας, «Των εκλεκτών», θα μου επιτρέψετε δυό τρείς πολιτικές παρατηρήσεις, με στόχο την νεανική σας πολιτική απειρία. «Ψαρεύοντας» στα πλαίσια της προεκλογικής σας προετοιμασίας, αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι προσφερόμενες επικοινωνιακές ευκαιρίες σας, είναι λιγότερες ή περισσότερες αριθμητικά από κάποιους άλλους; Κι αν περισσότερες γιατί; Αν αποενοχοποιημένη απαντήσετε πως η οργάνωσή σας είναι καλύτερη, τόσο το χειρότερο για μας. « Protagonιστές» στον πνευματικό «χρυσαυγητισμό» που μας προτείνουν οι εκδότες δεν θα γίνουμε, γιατί η αρμύρα του Αιγαίου, εμάς νοστιμίζει τη ζωή μας, ενώ εσάς σκουριάζει τις ιδέες σας.
    Προσωπικά αδιαφορώ πλήρως απέναντι σε πολιτικές «αυθεντίες» και επαγγελματικά επιδραστικούς ανωνυμοεπωνύμους που η «δημοκρατική» Παιδεία τους περιορίζεται στη μετάγγιση μιας φωτογραφικής δυναμικής με ιατρικά ακουστικά. Το παιχνίδι σας είναι πια γνωστό, η Δημοκρατία είναι για σας το άγνωστο.
    Αφήστε μας λοιπόν «μανδάμ» στον πόνο μας και στο δημοκρατικό μας έλλειμμα και στις καρπαζιές που μας έδωσαν όλοι οι πρώην συνάδελφοί σας και μείς αργά μέσα απ τη νησιωτική μαγιά που κατέχουμε, ίσως μεταξύ μας ξαναβρούμε τα απαραίτητα για δημοκρατικές συλλογικές δράσεις.

    «Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

    ΥΓ.«Για τα ψάρια γνωρίζω τρία πράγματα: Έχουν βραχεία μνήμη. Στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Υπάρχουν ψάρια σαρκοβόρα. Κολυμπώντας στο δικό μας ποτάμι, ομολογώ ότι συνάντησα και τα τρία είδη» (Δ. Παπαδημητριάδης)*



    * κατά τον Α. Καρκαβίτσα.
    * πρώην κομματικός σύντροφος της κυρίας Νικολίτσας στο Ποτάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου