Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Οικονομικό» μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων προτείνει διδάκτορας του ΑΠΘ

«Οικονομικό» μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων προτείνει διδάκτορας του ΑΠΘΜοντέλο διαχείρισης των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις, με σημαντικά οικονομικά οφέλη πρότεινε, στη διδακτορική του διατριβή, φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο οποίος βραβεύτηκε την Πέμπτη από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία.
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγγραφέας της διατριβής, Αλέξανδρος Σταθακόπουλος, "το Μοντέλο περιλαμβάνει την ορθή οργάνωση ενός πρότυπου συστήματος διαχείρισης των Απορριμμάτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.) και τη σχέση των εμπλεκόμενων φορέων διαχείρισής τους με την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον".
Σύμφωνα με τον κ. Σταθακόπουλο, "κατά τη διάρκεια κατασκευής έργων, όπως και σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής ενός κτιρίου, παράγονται μεγάλες ποσοτήτων απορριμμάτων που διαφοροποιούνται ως προς τη σύστασή τους και τις τελικές ποσότητές τους".
Στη διατριβή τονίζεται ότι η ανακύκλωση των Α.Ε.Κ.Κ., μπορεί να γίνει μία επικερδής βιομηχανία, εφόσον οργανωθεί σωστά η διαχείριση των υλικών ώστε τα Α.Ε.Κ.Κ. να αξιοποιούνται, τόσο με την επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση τους όσο και με την αύξηση της χρήσης των ανακυκλωμένων υλικών. Η χρήση αυτών, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει για σχεδόν όλα τα υλικά του κατασκευαστικού κλάδου καθώς η πλειοψηφία τους μπορεί να αξιοποιηθεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και foititikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου