Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ε.ΚΥ.Τ.
Μάρνη 33 ΑΘΗΝΑ Τ.Τ.104 32
E-mail:
info@e-ekyt.gr
Website: www.e-ekyt.gr
Αθήνα 25.11.2014
Προς
Το Δήμαρχο Νάξου
ΝΑΞΟΣ

ΚοινοποίησηΔημοτική Κοινότητα Δονούσας
ΔΟΝΟΥΣΑ
ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση ξύλινου διαδρόμου στην παραλία Σταυρού Δονούσας
Κύριε Δήμαρχε Νάξου,
Κύριοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας,
Κατά την επίσκεψή μας στη Δονούσα, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 20ο Συνέδριο της Ε.ΚΥ.Τ. από 21 έως 23 Ιουνίου 2014, συναντήσαμε την εξής δυσκολία κατά τη μετάβασή μας από την προβλήτα στα καταλύματα, που ασφαλώς αντιμετωπίζουν και οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού:
Η πρόσβαση από την προβλήτα προς τη ΒΑ πλευρά του οικισμού Σταυρός, όπου βρίσκονται τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα αλλά και οικίες κατοίκων, γίνεται δια μέσου μιας αμμώδους παραλίας, με συνέπεια να δυσκολεύεται η διάβαση των πεζών, ιδίως όταν μεταφέρουν και αποσκευές. Η οδός αυτή είναι αναγκαστική δεδομένου ότι η περιφερειακή αμαξιτή οδός είναι μακρινή και δεν υπάρχουν στο νησί δημόσια μέσα μεταφοράς.

Μια εύκολη λύση αυτού του προβλήματος θα ήταν η τοποθέτηση ενός ξύλινου διαδρόμου κατά μήκος του τοίχου που οριοθετεί την παραλία, ώστε οι διερχόμενοι να μην αναγκάζονται να βαδίζουν επάνω στην άμμο.
Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στη Δονούσα από μέλη της Ε.ΚΥ.Τ. και η απάντηση ήταν ότι έχουν προσπαθήσει οι κάτοικοι να τοποθετήσουν αυτόν τον ξύλινο διάδρομο, αλλά εμποδίστηκαν από περιβαλλοντολογικές οργανώσεις.
Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Ε.ΚΥ.Τ. και αποφασίστηκε να σταλεί η παρούσα επιστολή στους αρμόδιους φορείς και να δημοσιοποιηθεί από τις εφημερίδες των Κυκλάδων. Οι τοπικές εφημερίδες των νησιών μας διακρίνονται για την ευαισθησία στο περιβάλλον και την παράδοση του κάθε νησιού, αλλά κάποιες υπερβολές θα πρέπει να επισημαίνονται με σκοπό τη διόρθωσή τους. Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι οι ξύλινοι διάδρομοι συναντώνται και σε άλλες παραλίες και ότι το ξύλο είναι φυσικό προϊόν που δένει με το περιβάλλον.
Με Τιμή
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Στέφανος Λέπουρας Αντώνης Παπακωνσταντής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου