Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ο Γιώργος πήρε... τον δρόμο του



o-giwrgos-pire-ton-dromo-touΜετά το πέρας της χθεσινής δίωρης συνάντησης μεταξύ του Ευάγγελου  Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του πρώην Πρωθυπουργού ήταν φανερή η ένταση στα μάτια των δύο αντρών.
Η ανακοίνωση του πρώην ΠρωθυπουργούΟ Γ. Παπανδρέου χαιρέτησε ευγενικά τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών και αποχώρησε. Αντίθετα ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε λόγο για θετικό κλίμα στη
συνάντηση των δύο αντρών σε μία προσπάθεια να ρίξειγέφυρες προς τον πρώην Πρωθυπουργό. Απαντώντας σε ερώτημα εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι τελικά υποψήφιος με την Δημοκρατική Παράταξη απάντησε: «Εκλογές θα έχουμε το 2016 αφού α εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από τώρα θα συζητάμε τα ψηφοδέλτια; Ο κ. Παπανδρέου θα μου αποστείλει και γραπτώς τις απόψεις του για το μέλλον της παράταξης».
Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία διαψεύδοντας ουσιαστικά το θετικό κλίμα στη συνάντηση των δύο αντρών που καλλιεργούσε η πλευρά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να τραβήξει τον δρόμο του μετά από τη μετωπική σύγκρουση που έχει έρθει με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Σεπτέμβρη στην εκδήλωση του Ιδρύματος Αν. Παπανδρέου και τις σκληρές εκφράσεις που έχουν ακουστεί σε κομματικές διαδικασίες.
Είναι αμετακίνητος στην αρνητική άποψη που έχει για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως ήταν αρνητικός και για την Ελιά και αναμένεται σύντομα –τα επόμενα 24ωρα– μενεότερη ανακοίνωσή του να βάλει φωτιά στο εσωκομματικό σκηνικό παρουσιάζοντας αναλυτικά τις θέσεις του για το μέλλον του Κινήματος.
Από την άλλη πλευρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο γιααντιδεοντολογική κίνηση του πρώην Πρωθυπουργού με το άδειασμα που έκανε στον Ευ. Βενιζέλο γνωστοποιώντας τη διαφωνία του για την ΔΗΠΑΡ.

«Αξίζει να θυμηθεί κανείς την ώσμωση του Γιώργου με τη ΔΗΠΑΡ προεκλογικά και σήμερα το κόμμα έχει αφανιστεί εκλογικά», σημειώνουν στελέχη του κόμματος. Στην πραγματικότητα η σύνθεση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχει ανατραπεί από την εικόνα των περασμένων χρόνων αφού σε
 πρόσφατο γκάλοπ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δημοφιλέστερος πολιτικός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθούσε ο Ευ. Βενιζέλος. Παρόλα αυτά όμως η διαφοροποίηση Παπανδρέου και η πιθανή μη κάθοδός τους στις επόμενες εκλογές που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και βουλευτές που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό, χτυπούν την …καρδιά των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που είναι κυρίως πολίτες της τρίτης ηλικίας.Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα ότι χτίζονται γέφυρες μεταξύ του κόμματος και των δύο πρώην πρωθυπουργών, αφούσήμερα έχει συνάντηση και με τον Κώστα Σημίτη.  Εκπέμπει σήμα συνεννόησης όμως φαίνεται ότι για τον Γ. Παπανδρέου είναι αργά, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός σηκώνοντας τον πήχη της αντιπαράθεσης ελαχιστοποιεί τις περιπτώσεις να είναι υποψήφιος με τη ΔΗΠΑΡ.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο Γ.Παπανδρέου φαίνεται να παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του και στα επόμενα 24ωρα θα αποσαφηνίσει περαιτέρω τις προθέσεις του για το μέλλον ανοίγοντας τα χαρτιά του για τον ρόλο του Κινήματος στο νέο πολιτικό σκηνικό.
ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου