Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ ΡΑΚΗ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ!!!!!


 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Γενικό Χημείο του Κράτους οφείλουν να ενημερώνουν
Είναι γνωστό ότι τα πλαστικά δοχεία έχουν ή ενδέχεται να έχουν στη σύνθεσή τους  φθαλικές ενώσεις, επιβλαβείς για την υγεία.
Τα αλκοολούχα ποτά, ιδιαίτερα αυτά με μεγάλο οινοπνευματικό βαθμό όπως το παραδοσιακό τσίπουρο , είναι πιθανόν να διαλύσουν και να παραλάβουν από την συσκευασία μέρος των ουσιών αυτών, εις βάρος της υγείας των καταναλωτών.
Είναι επομένως ανάγκη, πρώτα και κύρια, να ληφθεί μέριμνα για την αποτελεσματική ενημέρωση των ίδιων των παραγωγών παραδοσιακών αποσταγμάτων σε ότι αφορά τη μη χρήση πλαστικών συσκευασιών στη διακίνηση του προϊόντος τους αλλά μολύβδινων δοχείων κατά την απόσταξη.
Επιπλέον, οι Οικολόγοι Πράσινοι, σημειώνουν:

"Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Γενικό Χημείο του Κράτους οφείλουν να κοινοποιήσουν, εφόσον έχουν στη διάθεσή τους,  έρευνες με πιθανά ευρήματα για την επικινδυνότητα της διακίνησης χύμα αλκοολούχων ποτών σε πλαστική συσκευασία (τσίπουρο, ρακή, παραδοσιακά λικέρ) και να τηρηθεί η ισχύουσα νομοθεσία για τη χρήση κατάλληλων συσκευασιών".

"Ζητάμε οι πολίτες  να έχουν πρόσβαση  στα αποτελέσματα ελέγχων   της  περιεκτικότητας  σε  επιβλαβείς φθαλικούς εστέρες ποτών που διακινούνται σε πλαστικές συσκευασίες.
Η βελτίωση της εικόνας και της αποδοχής των παραδοσιακών μας αποσταγμάτων είναι πολύ θετική εξέλιξη και ευκαιρία ιδιαίτερα για νέους που επανέρχονται για να ενταχθούν παραγωγικά στην ύπαιθρο. 
Η παραγωγή και η διακίνησή τους  όμως οφείλει τόσο για λόγους υγείας όσο και εδραίωσής τους στη συνείδηση των καταναλωτών να γίνεται με ασφαλή υλικά και συσκευασίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου